Domnule ateu "cel rau", imi permit sa fac niste precizari, care cred eu ca sunt utile. Cand doresti sa porti un dialog cu cineva si nu doar sa iti etalezi sistemul nervos tumefiat de pubertate, trebuie sa pui la baza respectul. Iar cand spun respect, ma refer la o minima educatie si efort intelectual de a te actualiza cu ceea ce interlocutorul afirma.
Asadar:
1. Aici esti pe un forum crestin ortodox. Spre informarea ta dreapta credinta in Hristos nu are nici o legatura cu atentatele cu bombe, inchizitii sau multe din minunatiile la care faci referire.
2. Cand pui probleme sau exprimi indoieli trebuie sa te referi la ortodoxie. Nimeni de aici nu poate sau nu doreste sau considera ca nu este necesar sa iti vorbeasca despre islamism, de exemplu. Acest lucru elementar face parte din respectul necesar unei discutii. Nu e mai potrivit sa te duci pe alte site-uri care au ca subiect aceste religii pentru acest tip de nelamuriri?
3. Este de inteles avantul proletar cu care doresti sa demonstrezi unor creduli cum, ca cred in Harap-Alb, la varsta dumitale si la mandria de care dai dovada. Si chiar inteleg, cred ca marea majoritate a oamenilor s-au crezut buricul pamantului la anumite varste. Atentie insa, unii sfarsesc prin a ramane doar buric, altii reusesc sa treaca peste si sa isi depaseasca conditia.
4. Tot respect fata de interlocutor este si sa ai argumente pentru afirmatiile proprii. Daca faci trimitere la fizicieni sau alte specii de oameni de stiinta, iar dumneata nu esti in stare sa sintetizezi pentru ca sa ne luminezi intunecata noastra minte, de ce vrei ca sa ramai cu mintea odihnita si noi sa facem tot efortul? Mai ramane ca sa cautam si argumente pentru impresiile dumitale anti religioase/crestine/ortodoxe. Nu este cazul.
5. Daca nu consideri ca merita efortul de a-ti corecta propriul text, cu toata intelegerea noastra ca esti grabnic de a ne ajuta in neputinta si ingustime, de ce crezi ca cineva ar considera ca merita efortul sa raspunda la intrebarile dumitale?
6. In fond cine esti tu? De ce a fost nevoie sa se scrie atat de multe mesaje (am participat si eu si acum imi pare rau)? Crestinesc e sa te ajutam, daca o putem face cu ceva, dar nu sa iti pierzi timpul tau si pe al nostru. Da un cuvant care sa ma convinga sa mai scriu o litera pentru dumneata.
PS: Si daca tot tu ai inceput cu intrebarile, de ce nu raspunzi la acestea macar din cand in cand?
|