View Single Post
Vechi 02.01.2010, 13:37:00
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Va multumesc pentru raspunsuri.
Ca sa lamuresc putin si ca sa inteleaga si Cristiboss, ca nu stiu de ce nu ii este clara intrebarea mea:

1. Acele persoane se impartasesc in 25, 26, 27 decembrie, 1 ianuarie (de restul liturghiilor din an nu vorbesc aici).
Deci: ori nu mananca de dulce deloc de Craciun si revelion si niciodata, ori au dezlegare de la preot.
Inclin sa cred a doua varianta.
2. De spovedit - nu o fac mereu. Una din ele (sunt doua femei) o face totusi regulat. Si nu sunt perfecte.
3. Mai sunt si femei, si daca una are deja o varsta, cealalta este tanara si deci intra in calcul si acele zile. Nu stiu cum face.

Mie una nu mi se pare corect cu aceasta dezlegare si nici nu as accepta-o.
In felul asta nu se respecta nici omul (respectiv familia) si nici Dumnezeu.
Mi se pare o impartasire mecanica, fara rost.
N-as putea. Nici nu ma consider buna pentru a avea dezlegare si a ma impartasi mereu. Pacate se fac oricum.
Chiar daca mi-ar da preotul/duhovnicul dezlegare, eu n-as face asa, pentru ca simt ca nu este bine.
Ori postesc intr-una si atunci nu-mi respect sotul, familia, pe mine insami in primul rand, ori nu postesc si atunci nu ma duc asa cum se cuvine in fata lui Dumnezeu.
Si atunci de ce s-o fac? Cui ii foloseste?

Si n-am inteles cum fac preotii, mai ales daca citesc molftele Sf. Vasile. Voi spuneti ca trebuie sa posteasca pentru asta. Atunci ei nu petrec, ci postesc.
Am fost de cateva ori tentata sa-l invita pe preot la noi de Craciun sau de Anul nou si a refuzat, ca el se pregateste nu stiu cum pentru slujba de a doua zi. Si in final n-am inteles. Stau singuri si postesc?
Reply With Quote