Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau
Scuzama dar sa spui ca nu poti iubi fara dumnezeu e cea mai mare aberatie care am auzit-o de la tine si am pierdut orice respect care il aveam pentru tine, asta arata ca in primul rand nu stii ce-i aia iubire, eu l-am iubit pe dumnezeu cand eram mic, imi iubesc familia si am avut si prietene care le-am iubit. Ce spui tu arata ca nu stii ce-i aia om, si nu stii ce-i aia animal, sentimentele umane vin din trecutul animal. Trebuie sa te intreb, ai iubit vreodata o persoana cu adevarat? ca de fiecare data cand vad din astia ca iubesc dzeu ei defapt nau simtit niciaodata iubire pentru om, si de asta in lipsa de altceva iubesc un prieten imaginar. Daca nu ai simtit dragoste adevarata pentru o alta persoana atunci nu-mi vorbi mie de iubire.
Si asta se aplica in general, oamenii car spun ca au nevoie numai de dzeu sunt oamenii care sunt singuri, care zic ca primesc ajutor de la dumenzue sunt omanii care nu primesc ajutor de la altii, eu daca sunt suparat vorbesc cu cinevaa daca sunt bolnav cer sa ma ajute cineva etc, si daca sunt ferciti sunt fericit cu o persoana, si daca iubesc pe cineva e o persoana, sau un animal daca e cazul. Nu sunt niciodata singur fata de voi care va amagiti cu un priten imaginar.
|
Ateule cel rau, eu nu am nevoie de respectul tau. Lumea te iubeste azi,maine te scuipa.... daca e sa o luam pe a ta, imi iubesc si bunica, si pisica, si ciorbica, si laptopul, si scoala, si antichitatea, si pe Dumnezeu, si pe tine... daca e sa o luam pe a mea.... singura data cand am realizat ca iubesc cu adevarat (si inca o mai fac, din pacate sau din fericire) a fost cand m-am uitat in ochii unui om pacatos, care m-a facut sa sufar enorm si am vazut chipul lui Dumnezeu in el. atunci mi-am dat eu seama ca fara Dumnezeu nu exista iubire adevarata. Nu e vorba, inainte cu ceva timp, eram foarte indragostita de acelasi om, si credeam ca stiu ce este dragostea atunci cand i-am simtit, intr-o imbratisare, bataile inimii si am avut senzatia faustiana ca timpul se opreste in loc. Aia nu era iubire insa. Adevarata iubire este cea care supravietuieste suferintei, care este capabila de jertfa. asa, de respect, afectiune, politete, blandete, mila, comportament moral si decent (lucruri rare azi) sunt capabili toti cei care au 7 ani de acasa, oaresce cunostinta de morala, nu neaparat de crestinism.
Ma scuzi, dar eu nu sunt de parere ca omul a evoluat din animal, de aceea fac distinctia intre sentiment si instinct... daca e sa fii crestin, esti pana la capat si nu iei numai ce iti convine tie! principiul asta m-a invatat un ateu de pe forum, Topcat, caruia ii multumesc.
mai omule, am zis eu ca Il iubesc pe Dumnezeu?! si eu cred ca daca nu ii iubesti pe oameni, pe care ii vezi, nu Il poti iubi pe Dumnezeu pe care nu il vezi. ia si citeste mai cu luare aminte! cine a spus ca are nevoie numai de Dumnezeu? iar te grabesti si generalizezi. oamenii, in genere, Il cunosc pe Dumnezeu, primesc ajutor de la Dumnezeu PRIN oameni. Ca nu vine Dumnezeu in persoana sa ii aduca de mancare / alinare / sanatate etc omului care se roaga pentru asta, nu! Dumnezeu lucreaza prin oameni.

Numai ca adesea noi nu ne dam seama de asta si spunem: a,pe mine m-a vindecat doctorul, de mine are grija mama, dar uitam ca daca Dumnezeu nu ii dadea doctorului gand, pricepere si daca nu ti-l scotea in cale nimic nu mai era posibil! si nu dam slava ca mama e sanatoasa si i-a pus Dumnezeu in suflet dragoste pentru copilul ei.