Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau
Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta. Intrebati orice.
Cateva lucruri care sa va supere dar daca vreti va explic de ce am opinia care o am. Sunt Pro avort, pro legalizarea prostitutiei si drogurilor usoare. Deasemenea am sa spun ceva care probabil va va tulbura pe multi, din punctul meu de vedere Credinta, Patriotismul si Religia sunt niste aberatii care ar trebui sa dispara de pe fata pamantului pentru ca noi toti sa traim intr-o lume mai buna si sa fim mai fericiti si uniti cu totii.
|
E clar ca te framanta ceva, si asta e bine, altfel nu ai fi scris pe forum. Nu e nici o problema ca te crezi ateu, la urma urmei toti suntem "fii risipitori", fie in etapa indepartarii , fie in faza reintoarcerii. Singurul lucru ce ar fi util oricui , e sa inteleaga ca toti suntem intr-un proces evolutiv, miine nu v-om mai fi exact ce suntem astazi. Asa ca cu timpul, prin tot felul de experiente de viata mai placute sau din contra, viziuna asupra vietii si mai ales asupra ta insusi se va modifica continuu. A te incapatina in niste idei fixe nu este deloc un mod de a incuraja evolutia atit personala cit si de grup. Credintele (interpretarile) fixiste ,radicale, sunt cele care au produs atatea lucruri regretabile in trecutul istoric,cum ar fi razboaiele cruciate ,si tot ele sunt si astazi la originea a tot felul de dispute mai mari sau mai mici, chiar si aici pe forum. Asa ca sa fim flexibili, deschisi dialogului,receptivi, toti putem invata de la toti, sa nu credem ca "adevarul " nostru este absolut, nici cel "ateu" si nici cel "crestin".
Cunoaste cineva de pe acest pamant "adevarul"?? Aspiratia continua si sincera este cea care ne conduce la evolutie.