despre impartasit
este un subiect interesant dar are foarte multe intelesuri.vreau sa va spun ca eu sunt din ardeal ,dar lucrez in alta tara.din cate am invatat eu un crestin adevarat trebuie sa se spovedeasca de cel putin 4 ori pe an,adica cele patru posturi ,iar daca nu poate dintr-un motiv oarecare sa fie spovedit de PASTE.Pregatirile inainte de spovedanie trebuie sa fie cel putin trei zile de post ,nu se mananca de la asfintitul soarelui pana dupa impartasanie.Sunt preoti care nu te impartasesc daca nu ti-ai implinit canonul s-au alte pacate mari.PREOTUL TE IMPARTASESTE CAND CONSIDERA CA ACELE PACATE NU LE-AI MAI FACUT S-AU DACA INTERVINE CEVA NEPREVAZUT.Cunosc personal persoan care se spovedeste dar nu este impartasita .Preotul isi asuma o responsabilitate mare cand face rugaciunea de dezlegare la final.Crestini trebuie sa mediteze bine inainte, ca spovedania sa fie spre folos nu spre osanda.La final concluzia mea este de a face putine si cu folos spre mantuirea sufletului.<mai cred ca indiferent in ce tara lucram suntem romani iar credinta si Biserica sunt singurele care nu se pot moderniza ,rugaciunile raman aceliasi ,slujba ,nu vad de ce alti tin sa spuna ca au adaptat un stil modern >Va doresc la toti multa sanatate .Doamne ajuta
|