View Single Post
Vechi 02.01.2010, 21:32:05
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Haideti sa privim lucrurile un pic secvential ,in succesiune :

1) Prima oara ,prin Vechiul Testament ,am cunoscut un singur Dumnezeu .Si a fost o mare victorie . Daca e sa ne uitam la multitudinea de zei existenti in fiecare religie de atunci,monoteismul chiar a fost ceva nou .Existenta unui singur Dumnezeu ,atotputernic,a fost o credinta care a cucerit poporul iudeu ,si a unificat astfel concepia religioasa
Dupa ce lumea a fost pregatita astfel ,in mii de ani de monoteism,in credinta in El,Dumnezeu a putut trece la treapta a 2-a a dezvaluirii de Sine

2) Dumnezeu are un fiu !!!
Nu au putut intelege asta iudeii,care erau singuri care il cunosteau pe Dumnezeu cel Unul.Nu au putut-o intelege inteleptii si imparatii . Si pentru ca stia ca aceasta 'Taina din veacuri' e greu de acceptat si inteles, dezvaluirea Fiului lui Dumnezeu nu s-a mai facut abstract ,prin vreo religie sau vreun profet cum a fost Moise ,ci direct ,minunat,prin insasi intruparea Fiului intr-un Om. Astfel,dintrodata,oamenii au cunoscut si ca Dumnezeu are un Fiu ,dar si ca acest Fiu a luat si natura umana,si astfel,un om ca si ei ,putea zice:"Eu si Tatal una suntem"

3)A treia etapa a dezvaluirii lui Dumnezeu,care e inca in curs si isi face lucrarea ,este coborarea Duhului Sfant "Iar în zilele din urmă, zice Domnul, voi turna din Duhul Meu peste tot trupul și fiii voștri și fiicele voastre vor prooroci și cei mai tineri ai voștri vor vedea vedenii și bătrânii voștri vise vor visa." Doar prin Duhul Sfant ,niste pescari,ajung sa proroceasca ca niste mari invatati . Noi traim aceasta etapa,a lucrarii Sfantului Duh .
Doar astfel a ajuns sa fie cunoscuta si dogma Sfintei Treimi,prin Duhul ,caci:
"Duhul toate le cerceteaza chiar si lucrurile ascunse ale lui Dumnezeu"
Reply With Quote