Dragul meu, aceste framantari ale tale nu sunt altceva decat rezultatul unei cautari pentru a umple un gol din sufletul tau, gol pe care tu incerci sa il acoperi prin yoga si ocultism. Insa din cate pot sa-mi dau seama acestea nu ti-au adus satisfactia pe care o cautai pentru ca nici nu aveau cum.
In ceea ce priveste Biblia, aceasta carte este pentru multi o necunoscuta, au impresia ca stiu despre ce este vorba dar in realitate nu au citit nici macar un rand. Nu stiu daca este cazul tau. Este destul de rusinos pentru cineva ca in anul 2010 sa afirme ca Biblia este o carte de povesti pentru ca o astfel de afirmatie nu poate sta in picioare. Dintre cartile cu vechime, Scriptura este una care are dintre cele mai multe manuscrise, peste 15.000, foarte multe descoperite in secolul XX si care sunt foarte aproape de textul pe il cunoastem noi astazi din Bibliile noastre. Multi spuneau, de exemplu, ca regele David este un personaj imaginar pentru ca se gasea doar pe paginile Bibliei, insa recent arheologii au adus la lumina o inscriptie care certifica faptul ca David a fost un personaj istoric, Biblia ramane in picioare. Scriptura mai vorbeste si de anumite popoare despre care alte surse nu spun nimic, insa din nou arheologia vine cu dovezi scrise. Lista poate continua cu multe alte exemple.
Mai sunt si alte argumente, cum ar fi profetiile care s-au indeplinit intocmai. Cartea Apocalipsei de exemplu, care in original se numeste "Revelatia lui Isus Cristos" prezinta o serie de evenimente care in mare majoritate s-au intamplat sau se intampla sub ochii nostri.
As mai putea aduce in discutie si alte detalii, iti stau la dispozitie daca doresti mai multe.
Spui ca te rogi insa Dumnezeu pare ca nu iti raspunde. Cuvantul Domnului spune ca Ma veti cauta si ma veti gasi daca Ma veti cauta cu toata inima. Tot Scriptura spune "Inainte sa ma cheme, le voi raspunde". Poti sa fi sigur ca Dumnezeu iti asculta rugaciunea, insa trebuie sa ceri sprijin sa iesi si din contexul ocult pe care Dumnezeu nu il accepta, pentru simplul motiv ca il pune pe om intr-un cadru extrem de periculos din care cu greu se mai poate intoarce. Nu te lasa batut, cauta pe Dumnezeu si ti se va descoperi potrivit cu nevoile sufeltului tau.
Adevarul, dragul meu, poate fi gasit chiar in acesta lume pestrita care de multe ori insinueaza ca adevar absolut nu exista, ci doar adevar relativ, adevarul meu si adevarul tau etc. Biblia da cel putin 2 definitii ale adevarului, ca sa iti faci o idee. Prima, Cuvantul Tau este Adevarul, adica Scriptura, a doua, Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, adica Mantuitorul Cristos, Adevarul este asadar o persoana. Regele David mai spune intr-unul dintre psalmi :"Legea Ta este Adevarul"
In cautarea adevarului conteaza enorm sa fi eliberat de prejudecati si sa poti sa fi gata sa accepti chiar unele lucruri cu care nu erai obisnuit mai inainte. Daca tu esti deschis pentru aflarea adevarului, Dumnezeu ti-l va descoperi cu siguranta.
Intr-adevar, sunt multe religii in lumea noastra si multe biserici, fiecare sustinand ca are adevarul, insa acesta afrimatie este exagerata. Tot Biblia ne spune ca acum cunoastem in parte, asadar cat traim ne apropiem mai mult de el. Dumnezeu ne descopera mereu din adevarul sau.
Te incurajez ca in demersul tau sa nu ai in vedere oranduiri, doctrine, sa nu cauti sa fi dependent de usa vreunei biserici(atentie, nu spun ca biserica nu are rolul ei) ci sa privesti mai degraba spre "usa" pe care a deschis-o Dumnezeu in cer si pe care nu poate sa o inchida nimeni. Inca este timp, pentru mine si pentru tine, sa putem trece cu ajutorul Domnului, de la moarte la viata, de la minciuna la adevar, de la rau la bine.
In final, un cuvant de imbarbatare de la Mantuitorul Cristos:"Va dau pacea Mea, nu v-o dau cum v-o da lumea"
Last edited by almaris; 03.01.2010 at 16:15:34.
|