View Single Post
Vechi 03.01.2010, 20:31:50
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ah, te referi la smecheria adventistilor cum ca Iustin Martirul ar fi sutinut faptul ca nu exista viata dupa moarte?
Hai sa stabilim un lucru: daca tu iti permiti sa umbli cu "smecherii" nu inseamna ca toti sunt ca tine. Adventistii nu risca sa-L supere pe Dumnezeu (folosind "smecherii"), doar pentru a iesi la suprafata intr-o discutie. Asta se cheama prostie.

Revenind la "smecherie", iata ce spune Sfantul Iustin Martirul:

"Daca intalnesti persoane care isi zic crestini, dar care neaga invierea mortilor si sustin, dimpotriva, ca sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor, pe acestia sa nu-i socotesti crestini".(Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80.)

Citat:
Nu stiu la ce te referi cu Ioan Gura de Aur, n-am materialul la indemana nici timp sa-l caut.
Cauta. Gasesti mai usor in limba engleza.

Citat:
Si ce anume vrei sa demonstrezi? Asa cum am mai spus, oamenii nu sunt infailibili, Biserica da.
Asta spune Scriptura, asta este ceea ce se afirma si mai sus.
Nu este nimic de demonstrat? Trambitati o teologie care se spune ca se sprijina pe spusele Sfintilor Parinti. Dar, recunoasteti ca Sfintii Parinti au gresit. Faceti apel la sinoadele. Dar recunoasteti ca unele din acestea au fost eretice.

Aveti ceva stabil la baza teologiei? Nu. Dar, ai nascocit "infailibilitatea bisericii" (cred ca te referi la biserica ortodoxa). Mare incumetare. Pui o biserica (din multe altele) in locul lui Dumnezeu (Singurul care este infailibil).

Citat:
Si poate nu stii, dar cunosteau si Apostolii VT, chiar veneau dintr-un popor care platea zeciuiala..cum de n-au impus-o?
Zecimea nu se impune. Este un act de credinta.

Citat:
Pai daca pleci de la -1000 si ajungi pe la -680 in mod clar ceva s-a schimbat in bine. Dar tot pe minus esti.
Ce zici de un boschetar betiv si cu o viata dezordonata ajuns om cu o viata ordonata si o familie fericita (asta ca sa vorbim doar de ceea ce este usor de vazut)? Fa o noua masuratoare (in stilul tau) si, te rog, comunica rezultatul.

Citat:
Cu alte cuvinte, daca ai parasit niste pacate vizibile, nu inseamna ca esti sfant sau ai mantuirea garantata.
Corect.

Citat:
Dar, nu-i asa, oricum va considerati mantuiti doar in baza credintei, modul sau aparent de manifestare conteaza mai putin, nu?
Observ ca tu nu stii ce inseamna aia credinta. Credinta fara roade ... nu este credinta. Sfantul Apostol Iacov o numeste "credinta moarta".

Citat:
In definitiv, lacomia, ignoranta, lenea, invidia, mandria, vorbirea de rau, etc. nu se afla printre cele 10 porunci, nu?
Ba se afla. Dar pentru asta trebuie sa intelegi poruncile asa cum le-a explicat Hristos. Aspectele pe care le-ai enumerat au mare legatura cu lipsa dragostei fata de Dumnezeu si lipsa dragostei fata de semeni. Ori, cele 10 Porunci despre asta ne invata: sa avem dragoste de Dumnezeu (primele patru porunci) si sa avem dragoste de semeni (ultimele 6 porunci).

Citat:
Acelasi "argument" il invoca si altii de alte credinte care si ei invoca asistenta Duhului in intelegerea Scripturilor.
Si avand in vedere ca intelegere este diferita, dar rezultatele (dupa spusele voastre) identice, atunci cum iti explici asta?
Dam socoteala pentru ceea ce spunem noi. Nu raspund pentru altii . Este treaba fiecaruia ce "argumente invoca".

Citat:
Depinde cat de deosebite le consideri tu. Daca te-ai lasat de fumat si betii poate ti se pare un lucru deosebit dar pentru cineva care n-a facut chestiile astea nu e atat de deosebit cat ti se pare tie..
Dumnezeu m-a scapat(nu m-am lasat eu- ca am incercat si nu am reusit) de mai multe. Si, slavit sa fie Dumnezeu, "procesul" continua.

"Sunt incredintat ca Acela care a inceput in voi aceasta buna lucrare, o va ispravi pana in ziua lui Iisus Hristos."(Filipeni 1:6)

"Dumnezeul oricarui har, care v-a chemat la slava Sa vecinica, dupa ce veti suferi putina vreme, va va desavarsi, va va intari, va va da putere si va va face neclintiti. A Lui sa fie slava si puterea in vecii vecilor! Amin."(1 Petru 5:10,11)

Frumoase fagaduinte.

Citat:
Este o teologie gresita care din pacate si-a facut loc chiar intr-o carte foarte importanta.
Pentru omul obisnuit are mai putina importanta, dar in mod clar voua va da apa la moara.

Cauta "Ar. Cleopa Ilie - Calauza in credinta ortodoxa" si ai sa gasesti o opinie mult mai corecta dpdv teologic asupra acestei chestiuni.
Demonstrata cu Scriptura.
Ce nu ne convine, numim teologie gresita (desi este ortodoxa). Nici aici nu aveti stabilitate. Acum ma trimiti la ar. Cleopa.

Dar, si de el o sa te dezici (adica de invataturile sale). Ce zici de aceste invataturi suprafanteziste, despre drumul sufletului in timpul mortii (invataturi ale ar. Cleopa)?

http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm

Sunt curios cum cataloghezi aceste invataturi stiintifico-fantastice. Si acestea sunt "demonstrate cu Scriptura"?

Last edited by hoinarul; 03.01.2010 at 20:35:37.
Reply With Quote