Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Nu stiu daca iti dai seama, insa chiar si daca Pamantul ar fi intr-adevar plat cum spui tu, si soarele s-ar invarti pe deasupra, tot la aceeasi problema ai ajunge, si anume la oameni situati foarte aproape unul de altul, dar la date diferite. In acelasi moment, la acelasi rasarit de soare, la unul ar fi 1 ianuarie, la celalalt 31 decembrie.
|
Eu imi dau seama de ce spui, dar nu sint foarte convins ca ce zice Scriptura conteaza mai mult decit conventiile omenesti pentru tine. Dumnezeu a creat timpul si l-a impartit in zile. Ziua lui Dumnezeu, zi si noapte, ca-ti convine tie sau nu, se intimpla deodata peste tot Pamintul. Ziua intii a fost la 1 septembrie, si nu la 1 si 2 septembrie, iar Dumnezeu s-a odihnit Simbata, si nu Simbata si Duminica dimineata. Biserica lui Cristos functioneaza dupa zilele lui Dumnezeu. Iar in ceea ce priveste calendarul, eu stiu ca in Biserica Ortodoxa lucreaza Duhul Sfint, cel care prin gura si scrierile Sfintilor Parinti a hotarit una. Si asa a fost pina in ziua in care Masoneria a decis altceva pentru cei care prefera sa traiasca in timpul lumii acesteia, si nu in cel Dumnezeiesc in care exista Biserica.