Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Eu imi dau seama de ce spui, dar nu sint foarte convins ca ce zice Scriptura conteaza mai mult decit conventiile omenesti pentru tine. Dumnezeu a creat timpul si l-a impartit in zile. Ziua lui Dumnezeu, zi si noapte, ca-ti convine tie sau nu, se intimpla deodata peste tot Pamintul. Ziua intii a fost la 1 septembrie, si nu la 1 si 2 septembrie, iar Dumnezeu s-a odihnit Simbata, si nu Simbata si Duminica dimineata. Biserica lui Cristos functioneaza dupa zilele lui Dumnezeu. Iar in ceea ce priveste calendarul, eu stiu ca in Biserica Ortodoxa lucreaza Duhul Sfint, cel care prin gura si scrierile Sfintilor Parinti a hotarit una. Si asa a fost pina in ziua in care Masoneria a decis altceva pentru cei care prefera sa traiasca in timpul lumii acesteia, si nu in cel Dumnezeiesc in care exista Biserica.
|
Hai sa nu deviem de la subiect. Problema ramane. Daca 2 membri ai Bisericii tale, al sinodului tau, se afla unul in Vanuatu si celalalt in Tobago (sau in mai stiu eu ce arhipelaguri din Pacific), chiar daca sunt la cativa km departare unul de altul, chiar daca soarele rasare in acelasi timp pentru ambii, totusi ei tin sarbatorile Bisericii la 1 zi distanta unul de altul. Asta nu ti se pare o problema?
Bogdan.