Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 03.01.2010, 22:09:22
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Hai sa nu deviem de la subiect. Problema ramane. Daca 2 membri ai Bisericii tale, al sinodului tau, se afla unul in Vanuatu si celalalt in Tobago (sau in mai stiu eu ce arhipelaguri din Pacific), chiar daca sunt la cativa km departare unul de altul, chiar daca soarele rasare in acelasi timp pentru ambii, totusi ei tin sarbatorile Bisericii la 1 zi distanta unul de altul. Asta nu ti se pare o problema?
Aici gasesti o harta continind "linia" de demarcatie a datei:
http://www.worldatlas.com/aatlas/infopage/dateline.htm

Eu nu stiu sa existe biserici de-ale drept-credinciosilor in acele parti ale lumii, iar daca exista, atunci cred in providenta lui Dumnezeu care cu siguranta i-ar aduce pe toti intr-un loc in asa fel incit Sfintele Liturghii sa se tina in timpul lui Dumnezeu si al Bisericii Sale. La acelasi link gasesti si explicatia de ce "linia' de demarcatie nu e linie:

"Nu este o linie perfect dreapta si a fost modificata usor de-a lungul anilor ca sa faca loc nevoilor exprimate de diferite tari din Oceanul Pacific. Observati cum se curbeaza ca sa includa tot Kribati in emisfera estica."
(It is not a perfectly straight line and has been moved slightly over the years to accommodate needs of varied countries in the Pacific Ocean. Note how it bends to include all of Kiribati in the Eastern Hemisphere.)
Dumnezeu cel Atotputernic lucreaza in chipuri nebanuite noua.