03.01.2010, 22:13:34
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
În prealabil postat de Iisus Hristos;Mat.5,17
Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc.
|
Exact, Hristos a împlinit Legea veche anulând-o. Arată-mi unde a păzit Hristos cele referitoare la Legea lui Moise: Sabatul, zeciuiala, uciderea pentru diferite infracțiuni și perversiuni, legea Talionului, poruncile referitoare la menstruația femeii, interdicțiile alimentare și câte și mai cate?? Arătați-ne unde îndeamnă Hristos la a păzi legile vechi?
Ci dimpotriva spune:
Romani 10.4 Caci sfârsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede.
Efeseni 2. 15-16 “Desfiintând vrajmasia în trupul Sau, legea poruncilor si învataturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi sa-i zideasca într-un singur om nou și să întemeieze pacea
Gal.5.14 „Caci toata Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti.”
Luca 16.16 „Legea si proorocii au fost pâna la Ioan; de atunci împaratia lui Dumnezeu se binevesteste și fiecare se sileste spre ea.”
Marcu 14.24 „Si a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa.
Evrei 9.10 “darurile si jertfele ce se aduceau n-aveau putere sa desavârseasca cugetul închinatorului. Acestea erau numai legiuiri pamântesti - despre mâncaruri, despre bauturi, despre felurite spalari - si erau porunci pâna la vremea îndreptarii.”