View Single Post
Vechi 04.01.2010, 00:52:13
bodyandsoul's Avatar
bodyandsoul bodyandsoul is offline
Member

Data înregistrării: 31.12.2009
Religia: Ortodox
Implicit Pentru Dorina

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Eu nu m-aș împărtăși în aceste zile.Doar dacă ar fi vreo urgență(boală,naștere,plecare din țară, drum lung).
Am postit,m-am spovedit,împărtășit în post.Acum am mâncat de toate,carne,am băut și puțin vin,m-am bucurat cu familia și cu prietenii așa cum spune datina din străbuni.
Tot ce este prea mult strică.Mai spunea cineva pe aici - să nu cădem în extreme că nu este plăcut lui Dumnezeu și nici să judecăm.
Draga mea Dorina,
Crestinii ortodocsi nu tin "datini din strabuni", ci RANDUIALA SFINTILOR PARINTI ai bisericii ortodoxe. Craciunul nu inseamna cozonaci si distractie. Cand ne impartasim, il primim in noi insine pe Insusi Dumnezeu. Si totusi, dupa ce il primim pe Dumnezeu in trupul nostru, avem voie sa mancam carne si sa bem vin. Asadar, nu postul in sine ne face vrednici, ci STAREA SUFLETEASCA. Crestinii care nu se tin de distractii si revelioane in preajma acestor mari sarbatori, se pot impartasi pe 25, 26, 27 dec. consecutiv si pe 1 ian. cu binecuvantarea duhovnicului. Noi nu ne orientam dupa "datini", ci dupa invatatura Sfintilor Parinti!
Reply With Quote