View Single Post
Vechi 04.01.2010, 13:51:19
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de padreati Vezi mesajul
Cea mai simpla atitudine e sa negi totul, comoda mintal,
Cea mai simpla atitudine este sa crezi intr-un zeu (sau mai multi)! Dupa care, indiferent ce se intampla, zici ca e voia lui si cu asta ai scapat de dat raspunsuri la tot felul de intrebari mai simple (de ce ploua) sau mai complicate (ce se intampla dupa ce murim). Totul la gramada e dupa cum vrea D-zeu.
In niciun caz ateismul nu e comod. Putem intra in detalii daca doresti. Faptul ca o religie iti creaza impresia de apartenenta la un grup iti da un comfort pe care ateismul in niciun caz nu ti-l ofera. Adevarul crud este mai greu de suportat daca nu te minti ca ajungi in rai dupa ce mori sau cel rau va fi pedepsit pt faptele rele.
Citat:
fara nici un angajament si care face bine la moralul propriu.

Eu raman la bazaconii si la putinul respect pe care mi-l acord. Numai bine.
Ei bine eu ma respect prea mult ca sa inghit orice mi se serveste de niste personaje direct interesate social si pecuniar. Sa-ti explic printr-un exemplu. Tu crezi ca preotii care au o pozitie sociala privilegiata ar recunoaste ca te-au mintit? Unii poate nici nu stiu ca vorbele lor ii baga in pacat dar asta nu-i scuza cu nimic. La voi in carte scrie "sa nu minti", voi falsificati dovezi dar nu stiu cum se face ca tot noi suntem personajele negative cand scoatem la iveala minciuna. Daca prin scoaterea adevarului la iveala suntem vinovati ca v-am stricat povestea, nu e nicidecum vina noastra ca povestea era plina de inventii. Dovezile de care vorbesti nu sunt in NICIUN caz directe si degeaba incerci sa-ti salvezi zeul pentru ca dovezile arheologice nu te ajuta. Pur si simplu nu exista dovezi, iar falsurile arata ca inclusiv oamenii din interiorul crestinismului erau constienti de acest fapt. Au existat personaje asemanatoare lui Iisus dar cu realizari mai modeste si care totusi sunt documentate de istoricii vremii (pe atunci era invazie de mantuitori). In schimb, tocmai fiul lui D-zeu le-a scapat istoricilor si de aceea a fost nevoie sa se falsifice documente precum cel din deschiderea topicului. Acest gen de falsuri probabil au fost extrem de utile in evul mediu, o perioada in care sigur sa negi totul nu era cea mai simpla atitudine.
Reply With Quote