04.01.2010, 14:00:52
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de sophia
@Cristiboss - iar vorbim ca sa ne aflam in treaba si sa nu adormim.
1. Pe mine m-a lamurit f.bine Geo, vad ca pe voi insa nu. Vroiam numai sursa, ca sa o afisam si sa stie toata lumea.
2. Dogme si reguli nu sunt aceleasi.
Ca sa in telegi mai bine: dogmele sunt "constitutia", prevederile din "statutul" bisericii, reguli de baza de functionare.
Pae langa astea exista insa si nspe alte reguli pentru fiecare chestie si prostie, exact ca in viata asta.
Si daca in viata le mai poti ocoli si mai scapi doar cu o mustrare, sau o amenda, la biserica se pare ca este mai grav.
Eu una asa inteleg lucrurile.
3. Dupa cum stii: eu duhovnic in sensul acela ca la carte, nu am. Ai citit ce am scris despre par. Galeriu. Ala da, era duhovnic adevarat, idealul chiar. Dar nu mai este din pacate.
Inca n-am aflat cine sunt si ce lucrari au scris Sfintii Parinti, asa ca de unde sa ma lamuresc sau sa-i accept. Nu stiu daca ei au facut dogmele si alte reguli.
Si sa-ti mai spun ceva: spuneam de Adminul acestui forum.
In rest daca vrei sa divagam, adminul meu din viata reala este preotul de la biserica si sotul meu. Fiecare are regulile lui, unele chiar incompatibile unele cu altele si asta imi face viata un chin, dar asta este.
|
Oare merită ? Asta spuneam ceva mai înainte ! Dar te las căci văd că refuzi realitatea . Basme nu știu a-ți spune ! Fi pe pace, și mergi pe calea ta care crezi tu că-i bună , pentru că nu-ți place adevărul și te amăgești singură . Imi pare rău, nu pot să intru cu forța în "libertate" ta . Toate bune !