Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 04.01.2010, 15:57:15
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Eu nu stiu sa existe biserici de-ale drept-credinciosilor in acele parti ale lumii, iar daca exista, atunci cred in providenta lui Dumnezeu care cu siguranta i-ar aduce pe toti intr-un loc in asa fel incit Sfintele Liturghii sa se tina in timpul lui Dumnezeu si al Bisericii Sale.
Uite aici ce s-a intamplat in Alaska cand a trecut la americani in 1867: http://en.wikipedia.org/wiki/International_Date_Line

"Until 1867, Alaska began Russia's day, with the date line following the partially defined border between Russian Alaska and British North America, including the colony of British Columbia. The day before the purchase by the United States took effect, it was Friday, 6 October 1867, in the Julian calendar (used by Russia at the time), which would have been 18 October in the Gregorian calendar. The time in New Archangel would have been 12:00 when it was 12:02, Thursday, 17 October, at the future site of Whitehorse, Yukon, and 12:49, 17 October, at the future site of Vancouver, British Columbia. With the transfer of governance, the date line was shifted (moving Alaska back a day), and the calendar was changed (moving Alaska ahead 12 days), and being effective at midnight the calendar moved ahead one day as well, for a net change of 11 days. Friday, 6 October, was followed by Friday, 18 October (not Saturday, 7 October)."

Partea interesanta e ca atunci cand s-a facut tranzitia, in Alaska au fost 2 vineri una dupa alta, si abia apoi a urmat sambata. Crezi ca o fi pierdut cineva Harul din cauza asta? E o chestie interesanta, chiar daca intre voi si noi e o diferenta de 13 zile, totusi cand e duminica la noi e duminica si la voi, si asa mai departe.

Nu stiu cum au facut tranzitia ortodocsii din Alaska, daca au ramas cu caledarul si data ruseasca inseamna ca la ei era sambata cand in restul continetului era vineri. Totusi cred ca au schimbat si ei zilele saptamanii, altfel la ei ar fi in continuare sambata cand la voi e duminica, ceea ce nu cred ca se intampla.

Problema persista si astazi de-o parte si de alta a stramtorii Bering, cand in Rusia e duminica, in Alaska e sambata, chiar daca sunt la doar cateva zeci de km distanta.

Bogdan.

Last edited by BogdanF2; 04.01.2010 at 16:00:09.