@Bodyandsoul - sa ne lamurim. Tu nu ai inteles bine ce vreau eu.
In primul rand ca nu ma imbuib. Nu-mi place si...nici nu am cu ce.
Eu postesc si pe 25 dec. ma impartasesc. Apoi, ca toti oamenii, mananc de dulce.
Asa scrie si in calendar.
Eu nu stiu sa posteasca cineva, nici macar la manastiri, de Craciun si de Anul Nou.
Relatii trupesti nu ai voie nici de sarbatori? Pai in post nu, de sarbatori nu, si atunci cand? Vorbesc de cei casatoriti, inlcusiv de preotii mireni.
Cred ca gresesti.
In al doilea rand, am venit aici sa intreb, sa ma lamuresc, pentru ca eu stiu ca nu ai voie sa te impartasesti daca nu respecti niste reguli (post, spovedanie etc.)
Geo, un tanar preot de aici, m-a lamurit mai inainte, ca in aceasta perioada (25 dec.-1 ian.) este voie sa te impartasesti fara sa postesti.
Deci este o regula cunoscuta (num ai de unii) si nu este vorba de dezlegare.
Acum stiu si am sa-l intreb pe preotul meu.
In al treilea rand, tu spui frumos ce spui la sfarsit, dar nu cred ca este vorba de mandrie, ci dimpotriva.
Eu ma consider ca n-am dreptul/voie si nici nu ma duc sa cer dezlegare. Eu ma impartasesc mai rar, cu socoteala. Asa mi se pare mie corect.
Consider ca ceilalti dau dovada de mandrie cerand dezlegare si dorind sa ne arate mereu tuturor ca sunt mai buni ca noi.
Si tocmai aici este o problema: nu stiu daca ma iubeste Dumnezeu ca pe ei. Cred ca nu...
Si in fine, mai era si faptul cu deasa impartasanie ca recomandare generala peste tot, dar de fapt infranata de reguli drastice.
Ar fi bine, spuneam eu, sa fie regulile mai permisive, ca sa ne impartasim toti tot timpul, fara remuscari si infranari si probleme si dezlegari.
Last edited by sophia; 04.01.2010 at 19:31:52.
|