View Single Post
Vechi 04.01.2010, 19:56:28
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Sfantul Nicodim Aghioritul in sec. al 17 lea a scris o carte in care argumenteaza f vehement pentru impartasania cat mai deasa. El ii sfatuieste pe credinciosi sa se roage de preoti daca acestia nu vor sa-i lase!
Nu e vorba aici ca ne consideram demni, nici vorba. Este vorba ca, daca avem dorinta pentru Hristos, sa si cerem sa ne putem impartasi.

Cat despre post, am mai spus: este o regula noua, valabila nu mai in unele locuri, ca trebuie sa postesti neaparat inainte de impartasanie.
Postul conjugal de sarbatopri este dupa parerea mea o contradictie in termeni. Am mai scris asta si rascris, de altfel, stiu ca v-am inpuiat urechile. :-) Adica, mancam de toate, bem vin, dar sa ne bucuram de dragostea sotului sau sotiei nu putem. Regula asta au inventat-o cei care cred ca sexul este necurat in sine e fapt, si este incompatibil cu o zi sfanta. Altfel ar fi interzis si mancatul carnii in acele zile.
Ce se cere de mai demult si mai peste tot este ajunarea si abtinerea de la relatii conjugale in noaptea dinainte.