Multumesc mult tuturor pentru mesaje.
Traditie am vazut in alte threaduri ca tu spui ca psihiatria si psihologia nu sunt necesare sunt inutile,impotriva lui Dumnezeu ceea ce eu nu cred din start.Stiinta tot de la Dumnezeu si Hristos vine,la fel si medicina,medicina este darul lui Dumnezeu,este planul Creatorului si totodata medicul ajuta,amelioreaza,trateaza,dar Dumnezeu vindeca.
Ce solutie ai gasi tu la bolnavii psihici violenti precum cei schizofrenici,paranoia etc.?Evident ca trebuie multa rugaciune,dar datorita bolii aceste persoane nu mai fac diferenta,nu prea mai au discernamant cand sunt in criza,nu mai apreciaza si inteleg rugaciunea si pe Dumnezeu.Ce ai face tu cu tot felul de bolnavi violenti,schizofrenici,nevrotici etc daca nu ai folosi psihiatria si psihologia?
In legatura cu depresia eu am avut depresie mai demult din nicio cauza majora,nu aveam nici un necaz pur si simplu ma apucase o stare de tristete permanenta,nu mai aveam pofta de nimic,ma apucase dorul de trecut si totusi eu ma rugam in fiecare zi la Dumnezeu,ma duceam la Biserica ,etc,nu poti spune ca imi lipsea Dumnezeu.Aveam tot ce imi trebuie,eram tot bun credincios si totusi nimic nu mi se mai parea frumos,gustos,util.In final anti-depresivele m-au ajutat ,se pare ca imi trebuiau niste substante ,acea tristete era din cauza lipsei anumitei substante.Evident ca in acelasi timp m-am rugat si la Dumnezeu in continuare .Chiar sunt boli cauzate din lipsa anumitor substante,din anumite defecte,anumite dereglari.
De ce psihologul nu e util?de ce e impotriva lui Dumnezeu?Ce face psihologul care sa nu fie de bun augur Bisericii,credintei ,religiei etc?Evident ca psihologul nu iti poate spune sa te duci sa iti faci acatiste,nu iti poate impune si sugera vreo credinta,asta sa fie buba?Totusi sunt sfaturi sanatoase care te pun cat de cat in ordine psihic :optimismul,relaxarea,analiza vietii ,intelegea anumitor fenomene care sa duca la disparitia unor fobii..
Sunt medicamente care te relaxeaza impotriva stresului,starii de tensiune ,te linistesc ,cum poti spune ca nu sunt bune omului si sunt impotriva lui Dumnezeu?Cand tocmai de la Dumnezeu vine medicina?tocmai de la El vin miraculoasele descoperiri in medicina.
Parerea mea e ca unui bolnav psihic,unui nevrotic,unui bolnav psihic violent ii este necesar foarte mult medicamentele care il linistesc,il calmeaza,ii pun ordine in lucruri. dar totodata si analizarea situatiei si rugaciunea deasa,credinta in Dumnezeu.Combinarea celor doua da rezultatul garantat.
Sunt medici psihiatri care lucreaza prin psihoterapie ortodoxa .Sunt preoti care recunosc necesitatea unui psiholog si unui psihiatru .Ce parere ai despre Dmitri Avdeev?
|