Subiect: DESPRE AGHIAZMA
View Single Post
Vechi 05.01.2010, 00:02:43
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Dumnezeu a creat omul si i-a dat ratiune. Cred ca este normal sa incercam sa mai si gandim din cand in cand. Tu incerci sa mergi pe ideia clasica si care a adus multe daune "crede si nu cerceta". Cred ca corect este "crede si cerceteaza". Chiar Sfintii Apostoli ne indeamna "cercetati Scripturile". Cercetati. Crede si daca vrei sa mai si cercetezi Creatia si te duce capul, de ce nu? Dar cerceteaza cu credinta! Ce nu a aratat el acolo e ca acele cristale devin extrem de urate intr-o apa la care s-a strigat, s-a pus la volum mare heavy metal, sau pe borcan s-a pus o hartie pe care scria "Hitler". Nu sunt fabulatii, acel japonez si-a dedicat viata acestor studii. Asta inseamna ca omul poate influenta materia prin gand! Implicatiile sunt de o adancime greu de imaginat! Iisus spunea sa ne pastram in primul rand gandurile curate... Stiai ca doar prin ganduri negative te poti imbolnavi si muri?
Aparent e o mare confuzie in gandirea ta. Amesteci lumea creata cu cele necreate. Zici "cercetati scripturile" ceea ce este corect, dar apoi folosesti asta ca (fals) argument pentru a-ti sustine ideea ca cercetand lumea creata vei face deductii valide asupra celor necreate, ceea ce nu mai e corect pt ca amesteci mere cu pere. Tu incerci sa studiezi merele ca sa tragi concluzii asupra perelor. Minima logica arata ca nu e un rationament valid.

Plus ca imi atribui mie lucruri pe care nu le-am spus/facut niciodata. Eu nu am spus niciodata "crede si nu cerceta" (si nu numai asta dar nu e nici macar de origine crestina aceasta afirmatie). Eu spun ca nu putem prin propriile noastre puteri de intelegere si cugetare (de ex studiind materia creata), nu putem in acest mod sa cunoastem pe Dumnezeu.

Mai departe dai ca argument faptul ca un japonez (baniuesc ca e vb de Masaru Emoto) si-a dedicat viata acelor studii. Nici asta nu e un argument. Exista vrajitori care si-au dedicat viata studierii vrajitoriei, dar asta nu i-a facut sa poata demonstra nimic despre Dumnezeu, unii nici macar nu constientizau de unde le vine puterea ce o aveau. Iar dpdv al rigorii si argumentatiei stiintifice, asa-zisele "studii" ale lui Emoto sint fix egal cu zero, nu numai ca nu se supun nici unei rigori stiintifice, dar nici macar el nu se considera cercetator, iar asa-zisele studii sint publicate in reviste de parapsihologie (paranormal). Iar pentru un ortodox cred ca e de prisos sa spun ca asa-zisele "studii" publicate in reviste de paranormal sint tot egal cu zero.

Cat despre concluzia ta cum ca omul (prin propriile sale puteri) poate influenta materia prin gand (concluzie eronata daca are drept baza niste asa-zise "studii" indoielnice publicate prin reviste de paranormal), ti-ai pus vreodata problema ca e doar amagirea vrasmasului ca sa il faca pe om sa creada ca are diverse puteri?

Citat:
Credinta e credinta si studiul e studiu. Totusi studiul te ajuta sa-ti mai pui si niste intrebari cu privire la Creatie. Plus ca omul modern (si educat) poseda deja cunoastere cat sa-si puna intrebari incontinuu. De aceea este bine sa se explice lucrurile. Daca o iei pe "crede si nu cerceta" multi tineri mai educati intorc spatele, pur si simplu.
Tinerii moderni si educati cauta rigurozitate stiintifica atunci cand e vorba despre "studii" asupra lumii create, ori cand tu dai ca argument niste "studii" publicate in reviste de paranormal, care nu au nimic de-a face cu stiinta, tinerii moderni si educati intorc spatele, pentru ca aia nu e stiinta ci tot un fel de credinta (care, dpdv al unui ortodox e legata de ala cu coada).

Citat:
Einstein era credincios si stia Biblia (fiind evreu) la perfectie!
Nu, Einstein fiind evreu e posibil sa fi cunoscut Vechiul Testament. Biblia la crestini contine si Vechiul si Noul Testament. Einstein fiind evreu nu a crezut in Hristos Fiul Lui Dumnezeu asa cum credem noi. Daca ar fi crezut, s-ar fi convertit la crestinism, dar nu a facut-o.
Cat despre cat de mult credea sau nu credea Einstein in Dumnezeu, e un subiect controversat:
http://www.descopera.ro/dnews/263356...biciunii-umane
http://ro.wikipedia.org/wiki/Albert_...rivind_religia
Oricum, nu inteleg in ce scop ai dat acest exemplu, ce ai vrut sa demonstrezi.

Citat:
Newton (a carui zi de nastere e azi) a fost un om profund credincios si si-a dedicat o buna parte din viata studiului Apocalipsei si aflarii cand va veni aceasta (conform calculelor lui dupa anul 2400). Evident, doar Dumnezeu stie!
Ma bucur ca intelegi ca demersul a fost inutil si sortit esecului. :-)
Acest exemplu dat de tine este in favoarea afirmatiilor mele.

Citat:
Nu cred ca sminteste pe cineva. Cine e sa se sminteasca, se va sminti si de la alte lucruri: femei, bani, hedonism, culte dubioase etc. Cine e sa se pastreze curat se va pastra curat si in cel mai toxic mediu posibil.
Totusi sa nu adaugam noi motive de sminteala.

-----------------------------------------------

Edit: As vrea sa nu continuam aceasta discutie pe acest topic pt ca stricam topicul despre Agheasma. Din pct meu de vedere oricum aceasta discutie este sterila. Florin a inteles singura mea dorinta (de a nu sminti pe nimeni dand argumente indoielnice) iar mie asta imi este de ajuns si apreciez foarte mult smerenia si bunavointa de care a dat dovada Florin. Daca tu doresti in continuare sa se discute despre "puterea gandurilor asupra materiei" (mie asta mi se pare o inselare; omul nu are nici o putere de la sine), am sa te rog sa faci un topic separat.

Last edited by adam000; 05.01.2010 at 08:41:15.
Reply With Quote