Sophia, eu nu inteleg cum de strangi atatea nemultumiri.
(Nu o lua personal).
Fiecare greseste, evident. Important este sa stim ca suntem supusi greselii si pacatului si sa ne ridicam de fiecare data. Tu aduci (implicit) o pretentie absurda, cum ca daca ai avea suficiente informatii nu ai mai gresi!
Eu stiu ca gresesc indiferent cate lucruri cunosc! Gresesc pt. ca nu ma straduiesc destul (deci din vina mea), nu pentru ca nu am avut acces la informatii (adica o vina exterioara, difuza).
Unde nu stiu il intreb pe Dumnezeu. Punct.
De ex. si mie mi-a spus duhovnicul sa vin trei zile la impartasanie (threadul deschis de tine). L-am rugat pe Dumnezeu sa ma ajute daca este voia Lui sau sa ma impiedice daca este sa iau cu nevrednicie Sf. Taine. Ca urmare m-am impartasit pe 25 dec, iar pe 26, 27 nu am mai ajuns la biserica. Am considerat acesta un raspuns (dar evident ca nu pot sa fac recomandari altora bazandu-ma pe experienta mea personala).
Si in multe alte situatii, Dumnezeu imi arata ce este bine si ce este rau, dar eu refuz sa vad! Iar daca imi inchid ochii mult timp, voi fi "scuturata" bine ca sa ma trezesc! Si acesta este un lucru minunat pentru care-i multumesc lui Dumnezeu: imi mai da si cate o palma, din dragoste, nu ma lasa sa zac in nesimtirea mea.
|