Citat:
În prealabil postat de cozia
Citat:
În prealabil postat de Clausemi
Si...am spus cum ar trebui sa fie....nu cum se face la ora actuala in marea majoritate a manastirilor.
|
Da, din pacate e trist ce spui, oricum multumim de lamuriri. Cine oare o fi de vina acum? Inainte erau comunistii si rusii acum oare ce o mai fi de nu se revine la traditie?
Tu ce crezi? Banul? parca si pe vremuri existau bogatii, patimi, Salam de Sibiu, etc si totusi calugarii se tineau mai mult de traditie
|
carevasazica, sunt cateva trepte pana sa devi calugar in toata regula, sau monah. Ma gandeam ca si unora dintre noi, chiar daca se afla mai in lume ca altzii, le-ar trebui sa aiba si ei oarece calugarie, adica ceva ce tzine de viatza de manastire. De exemplu eu ash fi vrut o bucatzica, un petec, dintr-o haina de calugar (rasa?), sa o pun in buzunar sau in legitimatzie si sa o am mereu la mine poate si pentru ca sa ma gandesc mai ushor ca ar trebui sa traiesc din invatzaturile Domnului Iisus, sa-mi fie de sprijin. Dar daca ar fi sa ma gandesc la manastire, definitiv, incep sa am coshmaruri si ma simt ca si camila care trebuie sa treaca prin gaura unui ac. ??? Totusi poate ca daca am sa ma stradui aici nu va mai fi nevoie sa ajung acolo, desi cum ma stradui eu... parc-ar fi ani pierdutzi. Nadajduiesc defapt ca a incerca ceva traire cu Dumnezeu si in urbe, la lucru, nu va fi totusi in zadar...
Clausemi, de ce n-ai reusit sa-i schimbi pe totzi cei din manastirea unde ai poposit in bine? Nu era greu! Domnul nostru Iisus se pare ca tzi-a insuflat foarte multa dreapta invatzatura. Oricum viatza din lume, habotnicia noastra cea de toate zilele este asha cum spunea parintele: "tipic,tipic si la inima nimic"...:( Eu am sperantza ca si habotnicia, nu cred ca-i exclus, chiar daca este sora vitrega a dragostei, sa aiba macar o shansa.