Pentru "opacatoasa" , sa citesti ( daca nu cumva ai citit deja ) cartea Parintelui Danion Vasile "Tinerii si Sexualitatea , intrebari si raspunsuri " , printre ultimile pagini , sunt scrise mai multe scrisori a unei fete care a cazut in aceasta patima , m-a surprins foarte mult cum aceasta fata se lupta ca pacatul . Trebuie sa marturisiti duhovnicului pacatele , ca daca nu ni le marturism cum sa ne mai curatim sufletul .
Este o patima foarte grea , mai ales in randul tinerilor , dar cu lupta multa, cu vointa si cu rugaciune la Domnul , biruim acest pacat . Chiar daca ne spunem cateodata : " ah nu pot sa-l parasesc, sunt neputincios " , asta vrea si cel rau sa facem sa ne adancim in pacat . Viata de crestin nu e usoara , cadem ne ridicam , ne stergem si mergem mai departe . Nu trebuie sa ne adancim si sa ne lasam cu gandul numai la pacat .
O sa va spun o mica povestioare din cartea " Tinerii si sexualitatea " de Danion Vasile .
Era un calugar care savarsea acest pacat ( calugar/ preot sper sa nu ma insel, scuzele mele ) si cazand in patima seara , i-a parut foarte rau . a doua zi la slujba s-a dus in Sfantul Altar , si nu mai esea . Oamenii din Biserica vazand acestea s-au dus in Altar si l-au gasit efectiv intr-o balta , o balta de lacrimi stand ingenuncheat . Acesta s-a pocait atat de tare incat Dumnezeu l-a luat la El .
Sper sa va fi fost de folos , Sebastian . Doamne Ajuta !