View Single Post
Vechi 05.01.2010, 21:13:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
S-a ajuns ca valoarea individului si a rugaciunii sale private sa nu mai aiba nici o valoare. Numai preotul duhovnicul si comunitatea trebuie sa fie si sa lucreze in numele individului.
S-a ajuns unde? S-a ajuns cum?

Citat:
Asta nu mi se pare corect, pentru ca la sfarsit, in fata lui Dumnezeu, tot singuri suntem, fara preotul sau comunitatea alaturi.
Depinde ...
Daca pentru tine preotul si comunitatea sunt o carja si nu o scara..s-ar putea sa fie o problema la un moment dat.

Citat:
N-avem voie sa facem nimic singuri, totul este o taina, in spatele altarului si etc., ne rugam numai cu totii la slujba.
Ia te uita! Dar de rugaciunea particulara ai auzit? Dar de post? Asta cine te ajuta sa-l tii?

Te deranjeaza ca exista altarul? Atunci poftim la mesa catolica.

Citat:
Daca ne rugam numai acasa, ca asa simtim (macar la un moment dat), ca nu putem merge in lume, la biserica, este pacat si este rau.
Asa simti..din ce motive? Da, se poate sa fie rau. Char nu vad ce ar fi bun in astfel de "sentimente".

Citat:
Iar preotul este tot om pana la urma. Pana la urma ajungem si noi precum catolicii si spunem ca cei din ierarhia bisericeasca sunt sfinti.
Nu sunt sfinti (depinde de nevointa personala) ci sunt sfintiti (adica pusi intr-o slujba si investiti cu un anumit har pentru a o oficia).

Citat:
Si asa har special au, marii duhovnici sunt sfinti toti, arhiereul este stapanul nostru, etc.
Trebuie sa avem grija putin.
Pai cred ca tu ar trebui sa ai cea mai mare grija.
Nu stiu cine iti sunt vecinii, dar se recunosc destul de bine amprentele gandirii protestante in afirmatiile tale.
Reply With Quote