View Single Post
Vechi 06.01.2010, 00:42:20
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

@sophia
Si eu am aceleasi indieli ca si tine.
Si nici nu consider ca e ceva rau sa cauti(sa cautam) ,sa pui intrebari ,'Caci cine cauta gaseste'
Ca raspuns strict la intrebarea ta ,mie cauza principala a neintelegeri mi se pare stilul greoi al scrierilor sfintilor parinti din vechime .Pur si simplu e greu de inteles,dar si materialul e foarte vast si descurajeaza.
Asa ca,atent la ce au spus prientenii de pe site,incep sa le dau dreptate ,ca un duuhovnic are un alt har decat tu insati,in a culege si a te indruma in picaturile esentiale de adevar,care le extrage din aceasta foarte bogata traditie .Si predica de Duminica de la Liturghie are acest har,de a te imbogati cu lucruri neasteptate,pe care mintea ta nu le-ar gasi singura.
Deci desi aceste sfaturi de la ceilalti,nu pot fi decat picaturi,caci materialul este imens,totusi caliatatea acestor sfaturi venite de la cei cu har ,duce la construirea unei conceptii,acolo unde nu parea a fi decat haos.
In concluzie ,au dreptate cei care zic ca nu cu mintea noastra descoperim acestea,ci daca ne lasam purtati de Har .
Reply With Quote