View Single Post
Vechi 06.01.2010, 01:32:28
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bodyandsoul Vezi mesajul
Ce poate fi mai convingator decat pozitia parintelui Dumitru Staniloae care spune, citandu-l pe sfantul Iustin Popovici : "ECUMENISMUL ESTE PANEREZIA TIMPURILOR NOASTRE!"

Pozitia pro-ecumenism a anumitor ierarhi din BOR dovedeste ca "e ceva necurat la mijloc".

Din moment ce sfintii si marii duhovnici romani marturisesc impotriva ereziei ecumeniste, lucrurile sunt clare pentru cine vrea sa inteleaga; cine nu vrea, nu va intelege, indiferent de argumente.
Acest citat din p. Staniloae care circula de zece ori mai mult pe aici decat multe alte vorbe, intelepte, ale parintelui Staniloae, provine dintr-un interviu obscur, gasibil pe internet, insa in catile publicate el spunea cu totul altceva. Am postat mai demult citate.
In plus, cunosc personal oameni care l-au intalnit in Germania unde venea adesea la dialoguri teologice cu catolicii.

Acest citat, dupa parerea mea, este un nonsens, indiferent de la cine provine, de altfel.. Imi rezerv responsaibilitatea parerii ;-)

Citat:
În prealabil postat de bodyandsoul Vezi mesajul
Pozitia pro-ecumenism a anumitor ierarhi din BOR dovedeste ca "e ceva necurat la mijloc".
Bodyandsoul, asta este un exemplu tipic de argument circular... Sau poate nu inteleg eu ce vrei sa zici.

Or exista calugari antiecumenisti, dar exista si proecumenici, cum ar fi parintele Teofil Paraianu.