Citat:
Īn prealabil postat de beliver
(...)mult mi-as dori ca cei care au trecut la adventisti si la protestanti din familia mea sa-i lumineze Dumnezeu si sa revina la credinta ortodoxa.Daca ati sti cat ma doare,dar stiu ca le-a fost greu si nu i-a indrumat nimeni la vremea aceea,incerc sa-i inteleg,dar as vrea sa-i ajut.Doamne ajuta!
|
Parintele Arsenie Boca spunea "Nu incerca sa-l mustri pe cel care injura ca s-ar putea sa te zdruncine si pe tine in credinta ta. Fa o rugaciune pentru el si lasa-l in voia Domnului!" Poate ca doctrina comunista e de vina; poate unii dintre preoti care n-au inteles mare lucru din rostul lor pe lume; poate asa gaseste Dumnezeu metode sa lucreze cu omul! N-o sa stim niciodata. Stiu doar ca daca m-am nascut ortodox pe stil nou, m-am botezat pe stil nou, asa voi si pleca. Nu am nimic cu alte religii, dar migrarea de la o religie la alta este pacat strigator la cer, iar la plecarea dintre cele pamantene, cine te va astepta si te va insoti, daca ai migrat catre altceva, nu din convingere religioasa, ci din motive mercantile... Zilele trecute imi puneam o intrebare destul de stupida: "De ce se joaca Dumnezeu de-a moartea?" Eu nu prea cred in coincidente si consider ca totul pe lume are un rost. Avem cativa prieteni de familie care au trecut prin intamplari ciudate. Pentru a se casatori,
ea, care era pe stil vechi, a trecut pe nou. A murit la aproape doi ani de la casatorie. Alt cuplu: ea, verisoara primara cu cea de dinainte. Pentru a se casatori,
el a trecut pe stil vechi si s-a si re-botezat. A murit pe 18 Sept. anul trecut si am scris despre el la topicul "La capataiul unui muribund". Niciodata nu vom sti cum si de ce se intempla toate cate se intampla!