Citat:
În prealabil postat de laurschepsis
Doamne-ajuta!
In rest nu mai vreau sa fac comentariu la comentariu pentru ca nu ne ajuta. Te rog, incearca sa purtam aceasta discutie in afara speculatiilor,
|
Sunt de acord cu tine. Cred ca nu ar fi trebuit sa "comentez la comentariul tau". Recitind acum ce am scris, cred ca ai avea chiar unele motive sa te consideri jignit. Imi cer scuze, nu a fost intentia mea, eu ma bucur ca putem discuta argumentat.
Citat:
Dumnezeu, evident nu poate fi cunoscut exhaustiv. Prin urmare nu il poti defini exact. Dar, pana la un punct, care difera de la persoana la persoana, el poate fi cunoscut rational.
|
Daca nu poate fi definit exact, atunci nu poate fi studiat rational. Daca nu poate fi studiat rational, atunci orice concluzie am trage, exista posibilitatea (foarte ridicata) de a gresi.
Citat:
Vezi, aici este problema. Capul de pod pentru un ateu care vrea sa afle daca exista Dumnezeu este rugaciunea sincera. Daca este impletita cu studiul teologic potentialul de cercetare este mult sporit. Cea mai simpla si mai eficienta cale este ca sa se duca la un duhovnic, sa il roage sa il accepte ca ucenic si sa se lase condus o vreme.
Abia dupa aceea, dupa familiarizarea cu metodologia de apropiere de Dumnezeu poate incepe sa aiba pareri despre Este sau Nu Este.
Doamne-ajuta!
|
Nu este nevoie sa studiez astrologia, sa ma familiarizez cu metodologia ei si sa fiu dus la un astrolog care sa ma accepte ca ucenic ca sa pot formula o concluzie. Iar concluzia mea este ca astrologia e o bazaconie.