Subiect: Monah sau laic
View Single Post
Vechi 07.01.2010, 09:51:51
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Din ceea ce spui tu, reiese ca de fapt oamenii se duc la manastire nu pentru credinta, ci pentru a nu se casatori. De fapt am observat ca multi se vad in fata alegerii intre manastire si casatorie si mie mi se pare incorect.

Este nevoie de duhovnici in lume, langa noi. Trebuie sa facem sute de km ca sa gasim asta si dam de ei sau nu, ca sunt in rugaciune. Este nevoie de preoti buni, cu credinta, de duhovnici mireni adevarati.
Cei care fug la manastire dintr'o oarecare reticenta sau chiar scarba fata de casatorie, sunt anatemizati de Canoanele Bisericii.

Insa cei care merg la manastire (toti) nu o fac pentru ca nu s'ar putea casatori, ci pentru ca ei ajung sa se indragosteasca de ceva mai mult decat o viata de familie. Este ceva simplu de inteles, dar greu de redat. Intrarea in manastire nu are legatura cu respingerea familiei. Familia nici nu mai e luata in calcul. Sufletul simte ca acolo este locul lui, privind spre Dumnezeu doar.

Cat despre lipsa duhovnicilor, noi suntem de vina !
Sa educam copii crestini, nevoitori si smeriti, ca din ei sa rasara viitorii duhovnici ai lumii.
Cerem fara sa sadim. De crescut va creste Domnul, insa noi trebuie sa sadim.
Educam gresit, crestem gresit si lucram gresit. De unde sa avem roade bune ?

Slava Domnului pentru ca inca mai sunt roade prin lume, si inca destule !
Cine cauta, va gasi... in cele din urma.

Reply With Quote