Citat:
Īn prealabil postat de vsovi
Clausemi, de ce n-ai reusit sa-i schimbi pe totzi cei din manastirea unde ai poposit in bine? Nu era greu! Domnul nostru Iisus se pare ca tzi-a insuflat foarte multa dreapta invatzatura. Oricum viatza din lume, habotnicia noastra cea de toate zilele este asha cum spunea parintele: "tipic,tipic si la inima nimic"...:( Eu am sperantza ca si habotnicia, nu cred ca-i exclus, chiar daca este sora vitrega a dragostei, sa aiba macar o shansa.
|
Draga sovi,o persoana care se hotaraste sa mearga in manastire din convingere si din dorinta de a spori spiritual nu are ca scop schimbarea celor pe care ii intalneste acolo...cu atat mai mult cand respectivii au zeci de ani de vietuire in acel spatiu iar mentalitatea este mult prea impamantenita...iar in alta ordine de idei tu,cel nou venit inca esti liber sa poti decide pt tine in functie de ce intalnesti acolo...am mai spus-o si mai repet :compatibilitatea nu este valabila intregii omeniri,ci grupurilor de indivizi...asta este motivul final pt care am renuntat,chiar nu avea sens sa ma raspandesc intr-un loc unde fiecare tragea in propria directie,comunicarea era aproape inexistenta iar compatibilitatea lipsea cu desavarsire...si cum formarea mea spirituala initiala era de alta natura am putut sa ma hotarasc in a lua decizia finala sfatuita si sub binecuvantarea celor care ma cunosteau si care sunt cu adevarat stalpi ai ortodoxiei romanesti si la ora actuala ,Slava Dlui ca inca mai traiesc.
Iar referitor la viata din lume(cea religioasa) sa stii ca diferenta nu este prea mare...ba sunt mireni mult mai traitori si mai constienti de drumul mantuirii.