View Single Post
Vechi 07.01.2010, 16:34:25
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Pai atunci, in mod locgic, ar trebui sa ne si spovedim in fiecare secunda, atunci!
Hristos ne cere, ca sa ne impartasim, in primul rand o pocainta continua, o smerenie continua. Nu ne poate cere o spovedanie continua in sens tehnic, ci doar in acest sens duhovnicesc.
Pana la smerenie e cale lunga si nu putem noi sa ne numim smeriti. Cred ca esti de acord. Suntem departe de a fi smeriti si nu stiu ce alte virtuti am mai putea avea, devreme ce se spune ca in vremurile cele de pe urma singura virtute este smerenia.
Nu ne putem spovedi in fiecare minut; nici nu e necesar, caci spovedim un cumul de pacate. Traiul in lume nu ne poate face apti pentru o impartasanie deasa, atata timp cat nu ne luptam din rasputeri cu pacatele spre care avem inclinatie; si nu numai ca nu ne luptam cu ele, dar le si acceptam, ca facand parte din viata noastra. Argumente in favoarea trairii vietii cu tot ce are ea mai bun de oferit, s-au dat destule pe multe topicuri, fapt care a creeat discutii interminabile; nu reiau deci.
Reply With Quote