Citat:
În prealabil postat de andrei_im
inteleg ce spui, eu am facut diferenta intre ce inseamna un act fiziologic necesar si o activitate precum ascultatul muzicii. nu le putem judeca din aceasi perspectiva
|
Hmm... imi pare interesant ce spui tu. Nu stiu, dar... Dar daca si ascultatul muzicii este ceva necesar? Ca o forma de exprimare a inteligentei, a sentimentelor, omul
trebuie sa vada si sa picteze tablouri, cante si sa citeasca etc? De ce bisericile noastre sunt pictate si se canta in ele? Exista o parte a sufletului uman care are nevoie de aceste lucruri, chiar daca nu sunt fiziologice? Adica, si un animal are nevoi fiziologice...
2. Observa ca am dat si sexul cu nevasta ta in exemplele mele concrete. Sexul intre soti nu e oprit de Biserica, Biserica doar il restrange in anumite perioade, vreo 56 de zile pe an, parca, nu mai tin minte bine. Nici sexul nu e chiar o nevoie fiziologica; pentru animale este, insa omul se poate ridica deasupra trupului.
Is curios ce o sa raspunzi. La aceste intrebari nu am raspunsuri argumentate, doar mi-au venit in minte acum. Deci... muzica este o necesitate? La o prima impresie, eu cred ca da, repet, nu m-am gandit mult, doar mi-au venit aceste lucruri in minte. Putem discuta aceste lucruri din aceeasi perspectiva?