Iti multumesc din suflet pentru sfaturi si binecuvantare :)
Cred ca parintele s-a referit la faptul ca suntem crestini si noi si catolicii atunci cand l-a numit frate intru credinta...nu stiu...abia am apucat sa stam de vorba cu el in vanzoleala sarbatorilor. Sotul meu e pregatit oricand sa se cunune cu mine la biserica ortodoxa. Problema mea e ca eu respect chiar daca nu ma subscriu nici unei alte biserici, dreptul la credinta in care ai fost botezat. Imi respect socrii care sunt catolici si ma gandesc ca daca fiul meu ar veni candva si mi-ar spune ca va trece la o alta biserica decat cea ortodoxa as avea o problema sufleteasca enorma. Nu stiu cum sa procedez. Cu ideea de a ne cununa ortodox cochetam de niste luni bune de zile si nicicare dintre noi nu face primul pas...oricum a fost postul Craciunului si nu era posibil...Vom incerca sa-l abordam pe parinte in privinta aceasta.
Nu voiam sa deviez de la subiectul topicului care se referea la ecumenism dar cred ca defapt problema noasta e destul de apropiata de tema :)
Daca-i vorba de dragostea pentru ceilalti oameni eu ajung la concluzia ca sotul meu ma iubeste mai mult decat eu pe el pentru ca eu nu m-as duce la nici o slujba in biserica catolica...:))...nu stiu de ce.. asa simt eu credinta ortodoxa.
|