Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu
Fani, chiar nu intelegi ca vorbim de lucruri diferite?
Una este dialogul cu ceilalti, rugaciunea pentru ei, faptele bune pentru ei...
Alta este conferinta ecumenica in care ortodoxul, protestantul si neoprotestantul se intalnesc si dau "declaratii comune" despre BEM (Botez, Euharistie, Mirungere), ca si cum noi si ei am practica acelasi lucru!
Ti-am scris si mai sus asta, dar ai fentat elegant si nu ai vrut sa comentezi.
Trebuie sa inceteze odata aceasta confuzie intre "principiile ecumeniste" (sa ne cunoastem, sa dialogam etc) si monstruozitatea eretico-financiaro-politica care a devenit miscarea ecumenica si structurile sale din care cu mandrie fac parte si unii din ierarhii nostri (CEB etc).
|
Lavrentiu, am fentat pentru ca la un moment dat am vrut sa ma retrag din discutie.
Eu nu sunt de acord ca intainirile ecumenice sunt neaparat asa cum ziceti voi. De ce nu ar face declaratii despre Taine, cand totusi sunt multe elemente comune? Ortodocsii de altfel, in majortiatea lor, recunosc botezul catolic. Si nu cred nici ca celelalte taine ar fi pacaleala de la diavol. De ce nu ar analiza impreuna diferentele si lucrurile comune?
Sunt de acord ca exista mult bla bla si politica in acele intalniri, dar repet: ar trebui sa militati pentru imbunatatirea calitatii, nu pentru retragere.