View Single Post
Vechi 08.01.2010, 10:05:42
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Lavrentiu, am fentat pentru ca la un moment dat am vrut sa ma retrag din discutie.
Eu nu sunt de acord ca intainirile ecumenice sunt neaparat asa cum ziceti voi. De ce nu ar face declaratii despre Taine, cand totusi sunt multe elemente comune? Ortodocsii de altfel, in majortiatea lor, recunosc botezul catolic. Si nu cred nici ca celelalte taine ar fi pacaleala de la diavol. De ce nu ar analiza impreuna diferentele si lucrurile comune?
Sunt de acord ca exista mult bla bla si politica in acele intalniri, dar repet: ar trebui sa militati pentru imbunatatirea calitatii, nu pentru retragere.
Pai Fani, tu vorbesti mereu de relatia ortodocsi-catolici, dar catolicii nu fac parte din Consiliul Ecumenic al Bisericilor. Ca sa intelegi ca intr-adevar vorbim de lucruri diferite, poti consulta lista membrilor aici: http://www.oikoumene.org/en/member-c...cc.html#c23067

In mare: luterani, evanghelisti, metodisti, anglicani, presbiterieni etc si o intreaga pleiada de neo-protestanti.

Dialogul teologic cu acestia este acelasi lucru cu dialogul teologic cu Arie.

Oare cati au murit martiri pentru ca nu au vrut sa treaca la arianism? Multi. Iata de ce se poate si pune problema martirajului impotriva acestui ecumenism.
Reply With Quote