View Single Post
Vechi 08.01.2010, 11:48:00
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de umilul Vezi mesajul
Draga frate Windorin, parerea mea este ca si in acest lucru se ascunde o taina mare, care dupa mine se refera la sfintirea apei odata prin coborarea Mantuitorului nostru in apele Iordanului cand s-a sfintit si apa, pentru ca Cel care a intrat in ea a fost mai curat decat noi totii oameni la un loc, iar legat de aruncarea Sfintei Cruci in apa, deoarece are loc in aceeasi zi, dupa parerea mea cred ca e vorba de curatirea si sfintirea apei datorita faptului ca pe Sfanta Cruce a curs sangele Mantuitorului nostru, care este nepieritor. Pentru curatarea apei de toate lucrurile vazute si nevazute. Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!
Multumesc. Da, cred ca ai dreptate.

Am gasit un cuvant al Prea Sfintitului Macarie despre aceasta. Vorbind despre Boboteaza, el aminteste faptul ca "aruncarea si scoaterea crucii din apa semnifica intrarea si iesirea lui Hristos din apa Iordanului, pe care o sfinteste cu trupul Sau".

Este cam ce ai spus tu, cu Crucea pe care s'a rastignit Hristos.

Este frumoasa aceasta randuiala, insa cam grea.
Gerul si apa foarte rece cred ca sunt cauza faptului ca aceasta randuiala nu este atat de raspandita precum celelalte.

Reply With Quote