View Single Post
Vechi 08.01.2010, 13:11:33
bmadalin bmadalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Locație: Ilfov
Religia: Ortodox
Implicit

Nimeni nu crede datorita dovezilor rationale.

Mai era cineva pe aici, strajeru, care, pe un alt thread, lista argumentele despre existenta lui Dumnezeu.
Extraordinar! Niciodata nu am citit mai multe argumente si mai clar expuse decat acolo.
Credeti ca se converteste cineva de la ele?
Credeti ca va deveni cineva credincios doar citindu-le?

Depinde ce intelegeti prin credincios.
Ca o cunostina de-a mea care asteapta pensionarea ca atunci are mai mult timp sa mediteze, probabil.
Ca omul acela din pateric, care guvernator fiind, sau ce era in imperiul roman, persoana importanta, care a lasat toata bogatia si a zis: duca-se, ca desarta e lumea, nu prea cred.
Sa dea Domnul sa ma-nsel.

Atunci care sunt dovezile din pricina carora cred credinciosi?

Undeva citisem ca Dumnezeu cu ingerii are o relatie bazata pe gandire. Adica ingerii gandesc voia lui Dumnezeu, nu le trimite cate un sol sau cate o scrisoare pentru a-i instiinta de voia sa. Nu la fel, dar asemanator se intampla si cu credinciosii. Dumnezeu, Iisus Hristos se face simtit in ei. Cu cat simt acest lucru mai mult, cu asta ii face sa fie mai puternici in credinta.

Si ce simt? - or sa intrebe ateii
Astea sunt lucruri mult prea intime pentru a discuta, dar ca sa incerc o comparatie pe un rand as zice cam ce simte un cub de ghiata in fata unei lumanari.

Acum, o sa continue ateii: da' de ce sa bei si sa conduci cand poti sa fumezi si sa zbori?
Tocmai aici sta frumusetea, ca Dumnezeu nu te tine de maine nici sa nu bei, nici sa nu fumezi. Ba din contra, il lasa pe Diavol sa te ispiteasca, si daca nu reuseste, un pic din bucuria pe care o simte El pentru tine, ti-o transmite si tie. Si nu pentru faptul ca esti tu balena in galeata si nu se prinde "vitiile" de tine, ci pentru ca tu constientizezi grija Lui pentru tine.

Dar credinta nu a fost dusa din secol in secol de acestia, sau nu numai de acestia. Astia sunt doar cei caldicei. Cei fierbinti sunt cei care au fost mult mai aproape de Dumnezeu, sunt Sfintii Lui.

Dumnezeu a lasat legile firii: te arzi,- te doare, nu mananci - nu supravietuiesti.
Dar unii dintre noi cerem de Dumnezeu sa ne arate nise semne mai presus de fire sa credem.

Dumnezeu nu cere de la noi minuni. Nu cere lucruri mai presus de firea noastra.
Si totusi au fost oameni care au facut mai mult decat firea omeneasca.
Ganditi-va la Sfintii care au lasat bogatia, si rangurile acestei lumi si s-au dus in pustiu. Si cand au ajuns acolo n-au zis: gata Doamne, pisica e la Tine, acum arata-Te!
Ci nevrednici s-au crezut din adincul sufletului in fata lui Dumnezeu.
Oare asta nu e mai mult decat firea omeneasca?
Si atunci cu ei si pentru ei si Dumnezeu a schimbat legile firii.

Deci ca sa rezum, cei care nu neaga existenta lui Hristos sunt cei care au sinceritatea sa vada dovezile rationale, cei care mai practica ortodoxia sunt cei care mai si simt dincolo de dovezi existenta Mantuitorului, iar Sfintii, sa ma ierte Dumnezeu, nu sunt eu in masura sa vorbesc despre ei.

Last edited by bmadalin; 08.01.2010 at 13:13:59.
Reply With Quote