Subiect: Anonimatul
View Single Post
Vechi 08.03.2007, 21:06:23
ancah
Guest

Implicit

andrei.ierom:
Anca
Te pomenim si pe tine, dar e stiut ca rugaciunea e cel mai greu lucru. ...

Parinte, am mai multe nedumeriri:
in primul rand forma de adresare. Toti ne spunem pe nume/nick si vorbim la persoana 2 singular. Dupace am postat mesajul meu mi-am dat seama ca cu un preot as vorbi mai degraba la plural. Daca am gresit imi cer iertare. As vrea totusi sa stiu cum vi se pare corect sa va vorbim aici pe forum: cu tu sau cu dumneavoastra.

In al dolea rand, nu stiu ce sa inteleg din "te pomenim si pe tine, dar.." dar are o conotatie negativa si nu-i inteleg prezenta in acea fraza. Restul am inteles. Daca vreti sa-mi explicati acest lucru.

Si in al treilea rand va spun si eu "Bun venit" pe acest forum crestin-ortodox, care duce lipsa de pareri avizate (adica de specialitate) si de un indem crestin. Toti suntem buni a ne spune parerea, dar din cand in cand avem nevoie de cineva, care sa vina cu argumente bazate pe biblie sau Sfintii Parinti. Din cauza razboiului cuvintului, multi dintre cei cu cunostinte vaste in domeniul credintei s-au retras. Eu cel putin, dar sper ca nu sunt singura, simt lipsa tratarii din punct de vedere ortodox a problemelor ridicate in topicuri.
Sper ca nimeni sa nu se simta lezat ce cuvintele mele. In principiu nu am nimic impotriva parerii personale, dar incetul cu incetul coboram la nivel de sectanti, care se multumesc cu rezultatul propriei gandiri, in loc sa ne imbogatim spiritual cu cele scrise de inaintasii ortodoxiei. Ortodoxia are o bogatie nespusa de idei si e pacat sa ne multumim cu mai putin. Doar cunoscand-o vom putea sa o apreciem la justa valoare.
Reply With Quote