View Single Post
Vechi 08.01.2010, 18:46:46
bmadalin bmadalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Locație: Ilfov
Religia: Ortodox
Implicit

De ce nu aveti incredere in niciun vaccin?

Eu stiam despre copii ca daca nu sunt vaccinati de mici au sanse minime de supravietuire in fata anumitor boli. Si de aceea exista o schema de vaccinuri obligatorii pentru Romania.
Au fost puse obligatorii tocmai ca parintii sa nu se impotriveasca.
Nici eu nu sunt de acord ca sa fie adaugate tot timpul vaccinuri peste vaccinuri, vezi HPV la lista asta pe considerente economice, etc.

Dar totodata, daca sansele unui copil sunt foarte scazute sa supravietuiasca fara vaccinuri BCG (antituberculoza), antihepatita B, DTP (antidifteric, antipertusis, antitetanos), antipoliomielita, antirujeolic (impotriva pojarului) si ce-o mai fi p-acolo sau oricum e clar ca sunt la mare risk, nu intreba diletantii daca accepta sau nu.

Vedem ca mai tarsiu, oamenii aleg sa nu se duca la spitat, pt ca n-au incredere in medici. Si unii dintre ei mor de simple boli. Dar macar aleg cand sunt majori. Sau cand stiu sa vorbeasca.

Dar in cazul copiilor, nu trebuie lasati sa-si dea parintii neavizati cu parearea.
De aceea, multe se fac in maternitate.

Acum, stiu ca multi or sa ziceti: dar asta nu e libertate, suntem constransi, de unde stim noi ce li se baga in corp copiilor nostri?
Libertatea cuiva se termina cand ingradeste libertatea altcuiva.
Nu poti eredica o boala grava, contagioasa dintr-o regiune populata atata timp cat nu o fac mai toti sau nu devin imuni prin vaccinuri. Si cand o parte din ei nu vor sa faca vaccinuri atunci lasa virusul sa se dezvolte, sa se transforme si ii va imbolnavi si pe cei care fac cu forme noi.

Cat despre Paetru, eu zic sa stea linistit.
Probabil ca o sa se inghesuie lumea de nevoie la vaccin si nu de voie.
Zic asta pt ca probabil se va raspandi si nu o poate tine in frau decat 2 lucruri: sa nu intre in contact oamenii unii cu altii (ceea ce e imposibil dupa parerea mea) sau sa se creeze niste tampoane de oameni care nu raspandesc boala. Si astia din urma nu pot fi decat cei vaccinati, sau cei care au luat-o si au scapat de ea.

Si da, e mai bine sa faca 70% din populatie pt a se eradica virusul si noi sa nu-l facem. Dar nu cumva suntem egoisti aici? Si dupa cum vedeti nu vrea sa-l faca nimeni si se va intoarce impotriva noastra.
Din cate stiu eu primavara de obicei gripa e pe teren propice, prin martie...

Revin la topic: nu stiu ce efecte secundare va avea, teoretic si practic ar trebui sa nu aibe prea multe principiul este acelasi ca si la celelalte vaccine.

Nu e bine sa faci foarte multe vaccine, subscriu si la asta, pt ca apar probleme ale sist. imunitar. Eu chiar am suferit de o asemenea boala in care sist. imunitar imi ataca propriile celule.

Dar nu putem sa zicem ca toate vaccinele sunt cah.

Last edited by bmadalin; 08.01.2010 at 18:50:27.
Reply With Quote