Draga alexya, am citit cu atentie sfaturile pe care ti le dau ceilalti useri si situatia nu e atat de grava precum crezi, dar nici usoara (sa muti dosare dintr-un birou in altul) fiindca nu vei fi secretara ci politista.
E adevarat ca peste cativa ani de practicare a meseriei de politista e posibil sa ajungi intr-un birou, dar cel putin 1-2 ani vei lucra la ordine publica, adica in strada si vei intalni cele mai interesante si mai hazardate aspecte ale vietii de politist/a.
In general munca ta se va axa pe prevenire si nu pe interventii la scandaluri, batai, etc, dar vei avea parte si din astea. Eu am cateva colege unde lucrez si ele fac aceeasi munca la fel ca noi. Vei avea de facut imobilizari, incatusari, si cel mai important de luat declaratii fiindca in ziua de azi cel mai rau bati un om cu pixul si coala de hartie A4.
Nu trebuie sa te sperii, colegii vor fi alaturi de tine si te vor ajuta acolo unde nu stii, fiindca in politie se face munca de echipa si asta e cel mai frumos lucru.
In ceea ce priveste biroul, e o mica/mare problema, ca sa lucrezi in birou cu un politist mai vechi va rebui sa demonstrezi ca esti mai "buna" si mai "atenta" decat celelalte candidate la acelasi post cu colegul de birou si cred ca vei prefera de o mie de ori sa lucrezi in strada unde ai ocazia sa fii libera, ceea ce la birou nu e cazul, fiind tot timpul in ochii sefilor.
In speranta ca nu te-am deziluzionat, te astept cu noi nelamuriri.