View Single Post
Vechi 09.01.2010, 12:54:25
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

sa ii ierte Dumnezeu pe cei care au facut acel site blasfemiator! Despre icoane se pot spune multe, a spus si fratele Danut mai sus.. mai mult decat ideea ca icoana este o FEREASTRA SPRE CER, nici nu trebuie spus. De parca ne-am inchina lemnului din care e pictata.. Sa nu uitam ca aceasta erezie iconoclasta este foarte veche. in primele secole crestine, iconoclastii erau mult mai versati ca protestantii de azi. Exista in calendarele ortodoxe SFINTI MUCENICI CARE SI-AU DAT VIATA PENTRU APARAREA ICOANELOR! Pur si simplu au fost omorati de oameni ai "bisericii", pentru ca se inchinau icoanelor. probabil ca aceia tot la Hristos se inchinau, doar aveau pareri/abordari diferite, ar spune multi astazi...
Despre insemnele cu serpi, sau vulturul cu doua capete - aceste insemne dateaza din vremea imperiului bizantin. semnificatia nu o cunosc foarte bine. din cate stiu cele doua capete simbolizeaza impreuna lucrarea dintre Harul lui Dumnezeu si voia libera a omului (sinergia). va rog sa ma corectati daca gresesc. craniul cu oase de la baza crucii, din cate stiu simbolizeaza biruinta mortii. inca o data, DUMNEZEU SA II IERTE! M-am ingrozit de ce am vazut acolo..
Reply With Quote