Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Readucerea la viață din moarte, bineînțeles. Concepția aceasta păgână te-a făcut să pierzi complet sensul noțiunilor de viață și moarte.
|
Ce se intoarce la viata?
Citat:
Încă o perlă pleonastică: " învierea viilor".  De unde ai mai scos-o și pe asta?
|
Invierea mortilor.
Citat:
Fiecare din cele 2 învieri (a celor drepți și a celor nedrepți) va fi precedată de o judecată pentru categoria respectivă. Între cele două învieri va fi o perioadă de mie/mii de ani:
"Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani. Iar ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi." (Apocalips 20,4.5.)
|
Adica vor fi doua judecati de apoi?Unde ai gasit tu in biblie scris asa ceva?
2Timotei 4:1 Eu te îndemn deci stăruitor în fața lui Dumnezeu și a lui Hristos Iisus, Care va să judece viii și morții, la arătarea Lui și în împărăția Lui;
2Petru 4:5 Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.
Fapte 17:31 Pentru că a hotărât o zi în care va să judece lumea întru dreptate, prin Bărbatul pe care L-a rânduit, dăruind tuturor încredințare, prin Învierea Lui din morți.