View Single Post
Vechi 09.01.2010, 15:20:14
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Desi nu imi place autorul, uite ce spune Danion de cei la care le-am spus eu "nefericiti" in postul de mai sus:

[SIZE=3]
Citat:
[SIZE=3]E ușor să spunem vorbe mari, fără acoperire. E ușor să negăm bucuriile lumii acesteia fără a pune ceva în loc. Nu rareori întâlnim “cerberi” creștini care contestă tot ce ține de prezent, tot ce ține de lumea în care trăim, și care au sufletele mai pustii decât ale celor pe care îi amenință cu înfricoșătoare chinuri ale veacului. Acești falși profeți contemporani fac rău Bisericii pentru că prezintă credința creștină ca pe o utopie, ca pe o filosofie care încearcă să răstoarne celelalte sisteme de gândire numai pentru a-și afirma o superioritate pe care nu este în stare să o demonstreze.[/SIZE]
[SIZE=3]Vom face încă două-trei observații despre trăsăturile acestor profeți de ocazie tocmai pentru că ei, sau mai bine zis înaintașii lor, sunt în mare măsu­­ră vinovați de declinul spiritual al lumii în care trăim. Acești “creștini aleși” nu înțeleg că Hristos a venit în lume pentru a modela vieți, pentru a le arăta oamenilor calea spre cer și pentru a-i ajuta să mear­gă pe această cale: ei vor ca toată lumea să țină cont de sfaturile lor, și confundând aceste sfaturi izvorâte mai mult din propria înțelepciune decât din Evanghelie (chiar dacă sunt îmbrăcate în poleială evanghelică) cu înțelepciunea supremă, încearcă să fie inchizitori care convertesc cu sabia cuvântului o lume apostată.[/SIZE]
[SIZE=3]Ei vorbesc despre bucuria pe care o aduce Hristos, dar nu cunosc această bucurie. Ei vorbesc despre pacea pe care o dăruiește Hristos, dar sunt plini de tulburare. Ei vorbesc despre iubirea vrăjmașilor, dar se mânie pe oricine nu vrea să le acorde o importanță deosebită. Cuvintele lor sunt lipsite de putere. Cuvintele lor nu conving. Ei nu fac altceva decât să nască în mințile celorlalți teama de credința creștină: “A fi creștin înseamnă: unu- să nu faci asta; doi- să nu faci nici asta și nici asta; ...” și tot așa până când lista faptelor interzise depășește imaginația unui om normal. Dacă i-am ruga pe acești profeți să ne spună părerea lor despre cum trebuie petrecut Crăciunul, nu ar trebui să ne mire dacă ne-ar înmâna o broșură plină de fraze lungi și plictisitoare[/SIZE]
[/SIZE]

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!