View Single Post
Vechi 09.01.2010, 15:22:20
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Ce inseamna asta? Adica un comportament strict feminin dupa tine inseamna un comportament strict superificial, nu?
Si apoi cine defineste ce inseamna comportament feminin si ce nu? Ce te faci cu femeile care poate or avea progesteron din belsug, dar nu pot sa aiba copii, sau nu sunt maritate, sau mai stiu eu ce? Faptul ca nu sunt mame inseamna ca nu sunt si femei cum trebuie? Sunt curioasa ce vrei sa spui prin "comportament strict feminin".
Spune-mi te rog , tu defapt esti Sophia dar activezi sub 2 username ? Asemanarea atitudinala este frapanta!
Ma explic, desi postarea este clara chiar si fara bunavointa din partea cititorului ; isi pierde insa din substanta daca apriori esti ,,axat" anume pe o tendinta comportamentala.
Comportamentul feminin este rezultanta, jocul unui echilibru dinamic al celor 2 hormoni femininui : estrogenul si progesteronul. Primul este h. feminitatii si atunci cind titrul lui sanghin este peste cel al progesteronului (care este h. maternitatii)femeia are predominent comportament feminin (descris in postarea anterioara). Daca predomina progesteronul comportamentul este din contra, maternal si latura strict feminina mai estompata. Cu toate acestea glandele suprarenale feminine secreta si putin testosteron (hormonul masculinitatii), desigur mult mai putin ca la barbat, si atunci rezultanta de comportament este data asa cum am mai spus de jocul titrului acestor hormoni. Ce este neclar sau tendentios in lucrul acesta ? Si de ce tocmai la aceste lucruri nesemnificative te-ai oprit cind antiteza dintre baza teologica , canonica si cea practica propriuzisa a modului de vietuire feminin este substanta propriuzisa si scopul postarii ?
Intrebarea din inceputul acestui topic este astfel de interes pt. mine (din aceste motive) si nu pusa asa, doar ca sa avem ce vorbi !

Last edited by zaharia_2009; 09.01.2010 at 15:26:02.
Reply With Quote