Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Eu zic ca discutia are rost, e inutila doar daca vrei sa-ti intreti iluzia... Dupa cum ti-am demonstrat mai sus, Dumnezeu, in marea Sa Mila a facut posibil, indiferent de ratacirile unor oameni si rautatea altora ca toata suflarea sa poata participa la Sfintele Liturghii in aceeasi zi, deodata cu Cerul, in ordinea binecuvintata de Duhul Sfint prin Sfintii Parinti ai Bisericii.
|
Iluzia e a ta. Ti-am aratat ca si inainte de 1920 Biserica tot nu tinea sarbatorile impreuna, ci erau si unii care le tineau la 24 de ore dupa altii.
Nu inteleg ce tot insisti cu "
timpul Bisericii", nu am gasit niceieri in Biblie sau in Sfintii Parinti o asemenea notiune. La fel, nu am gasit nimic in Biblie si nici in Sfintii Parinti legat de dogmatizarea unui anume calendar.
Citat:
Cei care slujesc intr-alta ordine, aceea a astronomilor ateisti ai papei
|
Nu uita ca calendarul vostru e facut de un pagan.
Nu uita si de celalalte calendare care poate ca erau folosite in antichitate, ebraic, indian, etc... Esti sigur ca toti ortodocsii au folosit din vechime calendarul iulian?
Citat:
(...)cum foarte probabil unii vor pretinde in 2012 urmind deciziile celui de-al 8-lea "Consiliu Ecumenic", cel al dragostei si al hulei de Dumnezeu.
|
Ce 2012? Ce Sinod Ecumenic? Nu am auzit nimic despre asa ceva pana acum.
Bogdan.