View Single Post
Vechi 10.01.2010, 01:58:16
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Ele sunt unite toate. Noi le despartim, duin cauza pacatului.
Altceva spune Pr. Schmemann:
http://tainacasatoriei.wordpress.com...taina-iubirii/

Dragostea este crucea pe care acceptam sa o ducem in cuplu pentru Hristos. Indiferent cum decurge casnicia, bine sau rau, daca cei doi merg unul langa altul, nedespartiti, ei reprezinta dragostea lui Hristos.
Si mai spune:
"O casatorie care nu-si rastigneste in mod constant propriul egoism si multumire de sine, care nu "moare seisi", ca sa poata trece dincolo de sine, nu este o casatorie crestina."
Iata si un pasaj, pe care nu-l pot "digera" cu totul:

"Adevăratul păcat al căsătoriei astăzi nu este adulterul sau lipsa de „adaptare”, sau „agresivitatea mentală”. Adevăratul păcat este idolatrizarea familiei în sine, refuzul de a înțelege familia ca îndreptându-se spre împărăția lui Dumnezeu. Acest lucru este exprimat în sentimentul că cineva este capabil să „facă orice” pentru familia sa, chiar să fure."

De ce? Pentru ca adulterul este pacat, iar furtul pentru familie, cand este vorba de mancare pentru familia infometata, nu este pacat.

Este doar parerea mea... Poate mi-a scapat, caci am citit rapid, dar nu am gasit nimic despre dragostea trupeasca, adica sexualitatea.
Reply With Quote