nu prea exista muzica rock cand a fost alcatuita Sfanta Scriptura. :) insa nu o lua asa... multe din ispitele de azi, reprezentative pentru societatea moderna, nu apar in Biblie. pana la urma, profesorul tau cred ca s-a referit la formatiile care au un mesaj vadit anti-crestin, desi acestea nu sunt singurele care distrug sufletul. putem discuta toata ziua despre cat de mult bucura sau nu muzica rock pe fiecare in parte, dar pana la urma daca asculti melodii precum Highway to Hell (ACDC), Sympathy for the devil (Rolling Stones) sau chiar Fade To Black de la Metallica (in care se vorbeste despre sinucidere), e greu de crezut ca poti crede in acelasi timp in mesajul crestin. Repet - nu numai mesajul explicit poate fi vatamator. Nu neg ca in zilele noastre, datorita trecerii timpului, s-a mai cernut putin muzica si nu orice trupa in care gasim chitara, bas si tobe, canta automat rockul greu pe care il stiam dinainte. Nici nu promovez un fundamentalism de genul - ne uitam pe o lista de pacate si incepem sa taiem din viata noastra ce vedem acolo. trebuia sa mai judecam si cu inima... cred ca la muzica se pune mai mult problema de starea generala pe care ti-o poate imprima o melodie. in general predomina contradictia dintre agitatie si linistire. Pana la urma, exista si melodii house care sunt compuse parca de bolnavi psihici, si pot exista melodii dance cu mesaje mai periculoase decat multe din sfera muzicii rock. nu trebuie sa generalizam, sa ne gandim ca daca ascultam un stil anume de muzica suntem salvati sau nu. Problema se pune de la melodie la melodie. Chiar zilele astea mi-a trimis un prieten din copilarie, pentru amuzament, o melodie de la Stefan Bania Jr pe care o ascultam amandoi cand eram mici:
http://www.youtube.com/watch?v=folp1...eature=related
Sper ca puteti sesiza toti, fara nici o exagerare, mesajul vadit anti-crestin - se vorbeste despre noroc, destin, "asculta-ti inima si nu te indoi",
"esti liber sa faci ce vrei, esti stapanul tau"(!!!!), "crede IN TINE nu o sa-ti para rau..". La inceputul melodiei ti se zice "sa te bucuri de tot ce ti-a dat Dumnezeu" si multi ar spune - ia uite ce mesaj crestinesc! Si la finalul melodiei, este asociat numele lui Dumnezeu cu o perversitate. Si chiar mesajul acesta - "Asta-s eu!" este o promovare nu a individualitatii ci a ego-ului, a "eului" egoist care ne face sa ne gandim numai la noi, care ne izoleaza si ne umple de mandrie, atitudine tipica pentru modernism. Am judecat putin melodia, dar am facut-o pentru a ne trezi la realitate si a ne da seama ca mesajele acestea pot veni de oriunde. Nu e nevoie sa ne uitam in ograda rockerilor satanisti, ca avem si in ograda care se promoveaza in masa, la radio si la televizor, tentative masive de descrestinare a societatii. Doamne ajuta!