View Single Post
Vechi 10.01.2010, 10:55:36
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

[quote=Ioan-Victor;198533]Raspunsul asta nu e de ajuns...Te inchini la sfantul din icoana dar esti sigur ca rugaciunea ta ajunge la sfant? Si e in contradictie totala cu a doua porunca: Sa nu-ti faci nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri.Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești.
Mai sunt si inchinatul la moaste si pupatul mainii si a vesmintelor preotului...Citate din scrierile sfinte referitoare la treburile astea nu stie nimeni? Le-am vazut pe cele impotriva idolatriei, acum as vrea sa le vad si pe cele promoveaza chsetiile astea...Sau macar niste argumente solide de ar fi...[/QUOTE

In vietile Sf. Parinti,gasesti cateva raspunsuri clare.Din cate imi amintesc(ultima data am citit acum 15 ani,deci nu-ti pot spune exact unde)exista chiar o istorie cu aparitia Maicii Domnului mustrind un mirean care se indoia de infrumusetarea bisericii cu icoane si picturi.Din cate stiu,prima icoana a fost pictata de unul dintre apostoli,se pare ca este undeva prin Ucraina,ulterior lucrurile au "evoluat" astazi vedem in multe biserici picturi infatisandu-i pe apostoli si nu numai,iar daca ne uitam atent observam ca chipul preotului(pe timpul caruia s-a facut pictura)apare pe o icoana.Personal am multe dubii in privinta impartirii moastelor sfintilor si repartizarea lor prin lume,icoanelor(pe care unii pictori pun tot felul de simboluri) care s-a transformat intr-o afacere,cat si multimilor de rugaciuni si acatiste care sunt recomandate "a se citi in fiecare zi" iar cel care nu poate ramane cu gustul amar ca nu vrednic.Iata de exemplu un caz recent.Parintele Arsenie Boca a lasat sa nu se transforme mormantul sau in loc de pelerinaj.Din acest forum am inteles ca au aparut deja acatiste desi,se pare ca parintele nu a vrut aceasta.Sunt sigur ca de aci in 10 ani lucrurile se vor schimba...justificat si nu in sensul dorit de parintele.
Reply With Quote