View Single Post
Vechi 10.01.2010, 15:56:54
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

fratele meu, oare cum vom scapa de patimile de care vorbesti? sarind direct la ele, cand noi nici pe cel mai mici nu le-am rezolvat? multa lume justifica pacatul prin faptul ca nu il face des, nu il face in fiecare zi. "Eu nu petrec in fiecare zi, dar din cand in cand mai merg si la o petrecere". Pai fratilor, oare noi Ii dam marturie lui Dumnezeu din vreun cumul anume de atitudini sau Ii dam marturie ACUM? Unde este CLIPA CRESTINA, MOMENTUL CRESTIN? Ce am invatat noi de la talharul de pe cruce? Asa cum acela a castigat mantuirea intr-o clipa, LA FEL O PUTEM PIERDE INTR-O CLIPA. A spune ca nu suntem nici pro nici contra, dar din cand in cand "merge", presupun o relativizare a adevarului, o supunere sub legile timpului. Pana la urma tot de pofta noastra avem grija. Noi nu vrem sa ascultam rock sau sa petrecem azi, maine, dar peste vreo 4-5 zile poate vrem. Asta inseamna doar ca suntem aplecati altfel spre acestea, dar pana la urma tot voia noastra o facem. Nu ne putem spala pe maini de nici un pacat prin faptul ca nu il facem in fiecare zi.
Exista o ispita in zilele noastre printre mediile de oameni "cultivati", sa il vada pe diavol in manele si in manelisti. Eu personal nu pot sa suport manelele, dar va marturisesc ca fani Pink Floyd nu am vazut la Biserica, ci mai mult manelisti.
Cum sa nu crezi in pedeapsa Domnului? Fratele meu, da-ti doua palme (la figurat) si deschide ochii! Domnul este, intr-adevar, iubitor, milostiv, iertator, insa este si DREPT. Dumnezeu este cel dintai CREDINCIOS, este credincios legamantului Sau. Oare si aceste cuvinte ale lui Hristos te fac sa razi? "Țarina este lumea; sămânța cea bună sunt fiii împărăției; iar neghina sunt fiii celui rău. Dușmanul care a semănat-o este diavolul; secerișul este sfârșitul lumii, iar secerătorii sunt îngerii. Și, după cum se alege neghina și se arde în foc, așa va fi la sfârșitul veacului. Trimite-va Fiul Omului pe îngerii Săi, vor culege din împărăția Lui toate smintelile și pe cei ce fac fărădelegea, Și-i vor arunca pe ei în cuptorul cu foc; acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților."(Matei 13, 38-42)