@Langu
Inteleg ca de fapt intrebarea ta este :de ce trebuie sa ne rugam cu atat de multe rugaciuni,cand Domnul a spus ca " sa nu folositi cuvinte multe ca neamurile." dar si ca "Tatal vostru stie dinainte ce aveti trebuinta"
Negresit ca daca a zis-o Domnul asa este .
Tatal stie ce e in sufletul fiecaruia,si de ce are cu adevarat nevoie. Ramane doar ca noi sa preluam cumva ,fie si prin gand,nevoia cea buna din sufletul nostru (nu nevoi inselatoare) ,si sa il rugam pe Dumnezeu sa o indeplineasca .
Caci daca observi,Dumnezeu stie ce e in sufletul fiecaruia,si ce nevoi are,si cel bun si cel rau,si cel care se roaga si cel care nu se roaga. Dar numai celui care I se roaga Lui ,doar aceluia ii sunt indeplinite nevoile.
Si in primul rand trebuie sa stim care sunt cu adevarat nevoile noastre (cele bune)
Ori aceasta,desi pare simplu,nu e asa simplu .Aici cred eu ca intervin rugaciunile citite ,cele ce vin din Traditie .
Problema mea nu este neaparat ca raman fara servici,ca m-a suparat cineva,sau altele care imi trec prin minte.Am nevoie atunci de oameni mule mai experimentati,de sfinti,ca sa ma ajute sa stiu care imi sunt cu adevarat problemele .
Si problemele adevarate imi sunt :Doamne in dura-te de pacatele mele .Apoi care sunt aceste pacate .Apoi care imi sunt neputintele in a-l sluji pe Dumnezeu.Apoi cerem indurare la Judecata .Cerem binele celor apropiati(care e acelasi ca al nostru)
In concluzie,desi ajunge doar gandul nostru sincer de cerere catre Dumnezeu,noi nu stim sa il formulam,si de aceea avem nevoie de ajutorul Traditiei
|